Antena Meniu Search
x

Un bărbat a murit, după ce a zăcut douăzeci de minute în apropierea staţiei de ambulanţă, din cauză că dispecera l-ar fi confundat cu un beţiv!

Salvarea a venit după moarte pentru un bărbat din Piatra Neamţ. I s-a făcut rău şi douăzeci de minute a zăcut pe stradă, deşi staţia de ambulanţă era aproape

Vezi și

Salvarea a venit după moarte pentru un bărbat din Piatra Neamţ. I s-a făcut rău şi douăzeci de minute a zăcut pe stradă, deşi staţia de ambulanţă era foarte aproape. În timp ce martorii, care vedeau neputincioşi cum se stinge, dădeau apel după apel la 112, dispecera l-ar fi ignorat pentru ca l-ar fi confundat cu un alt pacient problemă.

Martorii sună disperaţi la 112. Primul apel a fost la ora 15 şi trei minute. Urmează un al doilea, la 15 şi opt minute. la 15 şi 13, încă unul. Iar la si 16, trei minute mai târziu, un medic, ajuns şi el în zonă, reuşeşte să o alarmeze pe operatoarea de la dispecerat. Probabil din lipsă de maşini la ambulanţă, sunt alertaţi cei de la SMURD. Dar nu sunt informaţi corect şi se mai pierde timp preţios.

Practic, chiar dacă staţia de ambulanţă e doar la un kilometru distanţă de locul în care s-a prăbuşit bărbatul, abia după aproape 20 de minute a ajuns ajutorul. Când omul nu mai avea suflare. Cei de la Smurd s-au chinuit 40 de minute să îl resusciteze. În zadar.

Revoltător e şi faptul că operatoarea de la dispecerat ar fi decis să nu ia în serios primele apeluri.

Monica Anton, avocat SAJ Neamţ: "Dispecera a crezut că este vorba despre aceeaşi persoană, a anunţat un echipaj de poliţie să vadă dacă acea solicitare este reală."

Acum, familia bărbatului de 81 de ani vrea să dea în judecată Serviciul de Ambulanţă. Acolo a început deja o anchetă internă, iar dispecera care a coordonat cazul este cercetată disciplinar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat a murit, după ce a zăcut douăzeci de minute în apropierea staţiei de ambulanţă, din cauză că dispecera l-ar fi confundat cu un beţiv!