Antena Meniu Search
x

Video Bărbat din Dolj snopit în bătaie pe stradă, ancheta bate pasul pe loc de 3 ani. Atacul violent a fost surprins pe camerele de supraveghere

De trei ani, de când a primit o bătaie soră cu moartea, un bărbat din Dolj cere să i se facă dreptate. În tot acest timp, agresorii şi-au văzut liniştiţi de viaţă. Asta deşi tot atacul de o violenţă fără margini a fost surprins de camerele de supraveghere. Însă ancheta a fost plimbată de la o instanţă la alta pentru ca, într-un final, să fie complet blocată.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 29.08.2021, 19:36

Vezi și

Robert Anghel Radu, victimă: Am încercat să mă ridic, m-au luat din nou la picioare şi la genunchi. Pur şi simplu m-au lovit cu sticla de bere în cap.

Robert încă mai poartă semnele din noaptea în care a încasat o bătaie soră cu moartea. Are o cicatrice pe chip şi multă suferinţă în suflet. De trei ani aşteaptă să i se facă dreptate. Totul s-a întâmplat în 10 iunie 2018. El şi tatăl lui au încercat să aplaneze un conflict izbucnit între mai mulţi indivizi, pe terasa magazinului lor. Orbiţi de furie şi ameţiţi de aburul acoolului, bărbaţii i-au luat la pumni şi picioare. 

Robert Anghel Radu, victimă: Erau foarte violenţi. erau foarte băuţi.

Tatăl a scăpat cu răni uşoare, dar fiul a ajuns la spital. Totul a fost filmat de camerele de supraveghere, aşa că victimele au crezut că agresorii vor fi prinşi imediat. 

Pe acelaşi subiect

Robert Anghel Radu, victimă: Cu faţa plină de sânge am sunat la poliţie, îi cunoşteam din vedere pe toţi.

Cristina Oprea, reporter Observator: Ancheta s-a poticnit încă de la bun început. La 4 zile de la agresiune, polițiștii încă nu identificaseră făptaşii. Iar procurorii nu s-au grăbit nici ei să îi tragă la răspundere, spun victima şi apropiaţii ei.

Cătălin Radu, fratele victimei: Poliţia Română nu a găsit făptuitorii cu camere de luat vederi peste tot? Nu se poate, nu e permisibil aşa ceva.

Dosarul, plimbat de la un parchet la altul. Familia victimei cere dreptate

Iniţial încadrată ca tentativă de omor, agresiunea s-a transformat din pix în "loviri şi alte violenţe". Iar dosarul s-a tot mutat de la un parchet la altul. Un al doilea procuror a decis că ancheta trebuie refăcută. Iar de la finalul anului 2019, adică la un an de la incident, nu s-a mai mişcat nimic. Familia a depus contestaţie pentru tergiversarea anchetei. În aprilie 2021, urmărirea penală ar fi trebuit să se încheie. 

Cătălin Radu, fratele victimei: Ba vacanţă judecătoarească, ba... nu s-a întâmplat nimic în 3 ani de zile. Ce încredere să mai avem în justiţia română?

Zi de zi, victimele sunt obligate să îşi vadă agresorii liberi, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Anchetatorii nu au oferit niciun punct de vedere.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Bărbat din Dolj snopit în bătaie pe stradă, ancheta bate pasul pe loc de 3 ani. Atacul violent a fost surprins pe camerele de supraveghere