Antena Meniu Search
x

Credinciosii s-au imbrancit cu jandarmii in apararea unui preot vasluian

Batalia de la Vaslui. Doar furcile si topoarele au lipsit. Sute de oameni s-au batut, la propriu,pentru preotul lor. Credinciosii s-au imbrancit cu jandarmii si cu trimisii Episcopiei, pe care i-au alungat din satul lor.

Vezi și

Satenii din Bozia se lupta pentru preotul lor chiar si cu jandarmii. O batrana a fost trantita la pamant si prinsa intre sateni si jandarmi.

Mai marii bisericii au hotarat sa puna alt preot in sat. Pe cel vechi l-au caterisit. Credinciosii s-au opus de la inceput si nici n-au vrut sa auda de plecarea parohului.

Episcopia a aflat de nemultumirea oamenilior si a gasit solutia. A trimis jandarmii sa-l scoata pe slujitorul Domnului din casa parohiala.

Preotul lor si-a pierdut postul dupa ce si-a cerut plata restanta, in instanta. Alaturi de el, alti doi colegi in sutana au devenit simpli enoriasi.

Nu e prima oara cand se incearca evacuarea fostului preot si nici cand credinciosii il apara. Scandalul este departe de sfarsit. Oamenii sunt pregatiti si pentru alte vizite, la fel de oficiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Credinciosii s-au imbrancit cu jandarmii in apararea unui preot vasluian