Românii consumă în continuare tone de mici, dar burgerii vin tare din urmă!
Se duce o bătălie grea în farfuria cu mici plăceri nevinovate ale românilor. Vorbim despre două preparate aparent similare, în fapt - foarte diferite. Unul e autentic românesc, costă în jur de trei lei şi se serveşte simplu. Cu muştar şi pâine.
Se duce o bătălie grea în farfuria cu mici plăceri nevinovate ale românilor. Vorbim despre două preparate aparent similare, în fapt - foarte diferite. Unul e autentic românesc, costă în jur de trei lei şi se serveşte simplu. Cu muştar şi pâine.
Al doilea e importat de peste Ocean, de 10 ori mai scump, iar prepararea lui devine, în restaurantele cu ştaif, o adevărată artă. Micul românesc şi hamburgerul american sunt pe lista deliciilor nesănătoare dar foarte gustoase din care românii se înfruptă cu mare plăcere. Iar reporterii Observator au vrut să afle care dintre cele două produse câştigă bătălia în topul preferinţelor.
Poftele românilor se perpelesc molcom pe grătare uriaşe. Sute de mici se rumenesc la foc mic, cât să se coacă bine, dar să rămână zemoşi pe dinăuntru. La rând, oamenii au uitat de diete şi-şi fac moftul de weekend. O porţie cu muştar şi pâine n-a făcut rău nimănui.
Pofta de tradiţional se potoleşte cu 3 lei. Atât costă un mic "cu de toate", adică muştar şi pâine.
Ne mutăm la rulota de hamburgeri unde totul miroase un pic diferit. Pe muzică ambientală, bucătarii pregătesc chiflele cu sosuri, în mijlocul cărora aşează bucata de carne pe care o asezonează cu bacon şi verdeţuri. O mâncare banală în statele Unite, hamburgerul e un deliciu la noi.
20 de lei costă cel mai ieftin burger de vită. Dar, de clienţi, nimeni nu duce lipsă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰