Antena Meniu Search
x

Băuturile energizante vor dispărea din automate. Legea ar intra în vigoare la toamnă

Băuturile energizante ar putea fi interzise minorilor. O lege în acest sens ar putea intra în vigoare până la toamnă. Energizantele conţin zahăr şi substanţe care pot afecta inima, pe termen lung.

Vezi și

Băuturile energizante ar putea fi interzise minorilor. O lege în acest sens ar putea intra în vigoare până la toamnă. Energizantele conţin zahăr şi substanţe care pot afecta inima, pe termen lung. Motiv pentru care nu vor mai putea fi vândute nici lângă şcoli sau la automate.

Energizantele vor dispărea de la automate. Copiii şi adolescenţii nu vor mai avea voie să le consume, iar în scurt timp va exista şi o lege care să-i amendeze pe cei care nu o respectă.

Energizantele nu vor mai putea fi vândute nici în unităţile sanitare, în incinta şi la o distanţă mai mică de 50 metri faţă de orice punct de acces în unităţile de învăţământ, cu excepţia unităţilor de învăţământ superior.

Cristian Grasu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii:

Am luat masuri care sunt in general luate de majoritatea statelor UE pentru a proteja copiii si adolescentii impotriva efectelor cumulate ale substantelor care pot avea efecte negative in cantitati mai mari. Vorbim de un continut foarte ridicat de zahar, cu toate efectele care vin din consumul exagerat de zahar, mai ales la vârste mici.

În plus, aceste băuturi conţin cofeină şi taurină, nerecomandate în cantităţi mari sau consumate pe termen lung.

Oren Iancovici, medic cardiolog spital Monza:

Ne fac ca inima sa bata mai repede, la unii foarte repede, sa ne creasca tensiunea, sa ne agite, astea sunt partile negative, ne baga in mic stres, unii i-ar putea zice panica.

Legea ar urma să intre în vigoare din această toamnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Băuturile energizante vor dispărea din automate. Legea ar intra în vigoare la toamnă