Antena Meniu Search
x

Video Bazinele de înot, pline de copii care îşi doresc să facă performanţă. Cât costă o şedinţă alături de un instructor

Cine învaţă să înoate iarna, stă liniştit vara. Sunt pline bazinele de copii, iar instructorii au activitate intensă. Acum e momentul cel mai bun ca cei mici să capete încrederea şi abilităţile necesare pentru ca la vară să înoate fără griji. Pentru părinţii care nu-şi permit costurile cursurilor de înot, instructorii au câteva sfaturi extrem de utile. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 12.02.2023, 11:10

Vezi și

La cursul de înot, copiii se simt ca peştele în apă. Mara are 10 ani, înoată din clasa întâi şi vrea să-şi urmeze visul. 

Reporter: David Popovici, ca el vrei să ajungi. Ce îţi trebuie să ajungi ca David? 

Mara: Multă muncă şi efort.

După încălzire, se trece treptat la tehnici specifice care să le îmbunătăţească performanţele:

Pe acelaşi subiect

Instructor: Palma trebuie să rămână să apese pe apă în permanenţă. Nu răstorn palma să trecem cu ea ca prin brânză, da? Apăs pe apă, trag de cot şi cu braţul în faţă. 

Reporter: Până la vară crezi că vei ajunge cu adevărat experimentată?

Clara: Vreau să fiu sigură pe mine.

Cristina Oprea, reporter Observator: În timp ce cei mici învaţă să înoate, părinţii se bucură de o pauză bine meritată. Pot să-şi aleagă o carte din biblioteca bazinului sau să-şi privească serialul în timp ce se relaxează pe şezlong. 

Costul unei şedinţe este de 50 de lei

Costul unei şedinţe este de 50 de lei şi, spun instructorii, după zece ore de antrenament cei mici capătă încredere şi noţiuni de bază. Pentru părinţii care nu-și permit un abonament la bazin sau vor să își învețe singuri copiii, există câteva sfaturi de care trebuie să ţină cont.

Adrian Dănescu, instructor: Nu (n.r. putem) pur şi simplu să-l obligăm, să-l aruncăm în apă şi să-i spunem: Dă din picioare şi din braţe. Trebuie să se acomodeze cu apa, să înveţe să respire, să înveţe să plutească, de abia apoi să dea din braţe şi din picioare. 

Veronel Coluneanu, instructor: Copilul trebuie motivat, trebuie lăsat să aleagă, trebuie sfătuit în ceea ce ar trebui să facă şi nici de cum nu trebuie forţat să intre în apă. 

În plus, oricât de bine ar şti să înoate copiii, trebuie supravegheaţi atent de un adult. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Bazinele de înot, pline de copii care îşi doresc să facă performanţă. Cât costă o şedinţă alături de un instructor