Antena Meniu Search
x

Video Benzina s-a scumpit cu 20% de la începutul pandemiei de coronavirus şi până acum

Plătim mai mulți bani pentru carburanţi şi asta se vede în portofelul românilor. Faţă de luna aprilie a anului trecut, şoferii lasă acum la pompă mai mult cu un leu pentru fiecare litru de benzină. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 25.04.2021, 11:39

Vezi și
  • Un litru de benzină a ajuns să coste 5 lei şi 50 de ani.

Benzina s-a scumpit cu peste 20% în 12 luni, motorina cu 15%. Șoferii lasă acum la pompă cu un leu mai mult ca în aprilie anul trecut, pentru un litru de benzină, care a trecut iar de 5 lei și 50 de bani.

Dacă majorarea continuă, vom vedea efectele și la raft. Românii plătesc însă, în continuare, al doilea cel mai mic preț din Europa la benzină și motorină, după bulgari.

Benzina s-a scumpit cu peste 20% în 12 luni, iar motorina cu 15%. Mai exact, anul trecut, în luna aprilie, un litru de benzină costa 4 lei și 51 de bani, iar cel de motorină era 4,71 de lei. Acum, un șofer plătește pentru un litru de benzină 5 lei şi 50 de bani, iar pentru un litru de motorină aproximativ 5,42 de lei.

Potrivit serviciului de monitorizare a prețurilor la carburanți al Comisiei Europene, românii plătesc însă, în continuare, al doilea cel mai mic preț din Europa la benzină și motorină, după bulgari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Benzina s-a scumpit cu 20% de la începutul pandemiei de coronavirus şi până acum