Antena Meniu Search
x

Bilanţul celui mai grav accident de când a fost deschisă autostrada A2 a ajuns la 4 morţi. O femeie a murit la Spitalul Floreasca (FOTO + VIDEO)

În urma accidentului de sâmbătă dimineaţă de pe Autostrada A2, 13 victime au fost transportate la Spitalele de urgenţă „Bagdasar Arseni”, 11 la Spitalul de Urgenţă „Floreasca”, cinci la Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, cinci la Spitalul Universitar de Urgenţă, patru la Spitalul „Elias”, şi trei la Spitalul „Sf. Ioan”, toate din Capitală, transmite Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

UPDATE 20:00 O femeie în vârstă de aproximativ 70 de ani, victima accidentului de pe autostrada A2 a murit, sâmbătă seară la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală în urma unui stop cardio respirator, informează Ministerul Sănătăţii. Bilanţul ajunge astfel la patru persoane decedate.

Femeia era în stare extrem de gravă încă de la internarea ei în spitalul Floreasca, fiind intubată şi ventilată mecanic, au arătat medicii unităţii sanitare.

Cinci dintre persoanele rănite în accidentul care a avut loc sâmbătă dimineaţă pe autostrada A2 mai sunt internate la Spitalul Bagdasar Arseni, două având traumatism cranio-cerebral, două cu dignosticul de leziuni la coloana vertbrală. iar o alta fiind evaluată la Secţia Chirurgie.

Conform medicului Alexandru Taşcu, şeful Secţiei Neurochirurgie, iniţial în spital au fost aduşi 14 răniţi. Şapte dintre aceştia au fost transportaţi direct de la locul accidentului, iar alţi şapte au fost aduşi de la spitalul din Lehliu. Cinci au rămas internaţi, iar şapte au refuzat internarea. Printre victimele aduse la Spitalul Bagdasar Arseni s-au aflat şi doi copii, unul dintre ei fiind trimis la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Medicul a precizat că cei rămaşi la spital "nu par a avea un prognostic nevaforabil".

Alte cinci persoane rănite în urma accidentului de pe A2, aflate la Spitalul Universitar, sunt în stare bună şi ar putea fi externate. Cele cinci persoane, doi bărbaţi şi trei femei, au fost evaluate şi ar putea părăsi spitalul, a declarat la Digi 24 purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Leonard Grecescu.

La Spitalul Floreasca au mai rămas internaţi şase răniţi, doi în stare gravă. Unul dintre aceştia se află la Terapie Intensivă, iar un altul a fost operat. Doi copii, aduşi tot la Floreasca, au fost transferaţi la Spitalul Grigore Alexandresxcu, starea lor fiind stabilă.

În Spitalul Pantelimon sunt internaţi cinci răniţi, la Spitalul Elias se află 4 persoane, una fiind intubată, iar la Spitalul Sf. Ioan au fost duse trei dintre victimele accidentului.

Alţi răniţi sunt la Spitalul din Lehliu, existând posibilitatea ca, în urma evaluării medicale, unii dintre aceştia să fie aduşi la Bucureşti.

Maşinile implicate în accidentul de sâmbătă dimineaţă de pe Autostrada A2 au fost transportate, la finalul cercetărilor la faţa locului, la sediul Poliţiei Autostrăzi unde urmează să fie expertizate tehnic şi unde se fac audierile martorilor şi persoanelor implicate care nu au fost internate.

Traficul rutier pe autostrada A2 a fost redeschis, sâmbătă seară, la aproximativ nouă ore de la accidentul în care trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 57 au fost rănite.

Traficul fusese blocat, sâmbătă începând cu ora 8.42, pe Autostrada A2, sensul Bucureşti - Constanţa.

UPDATE 14:50 Două dintre victimele accidentului de pe A 2 aflate la Spitalul de Urgenţă Floreasca sunt în stare critică, una fiind în operaţie.

La Spitalul Floreasca se mai află în acest moment şase răniţi, printre care sunt şi cei doi în stare critică.

Unul dintre aceştia este supus unei intervenţii chirurgicale. Un al dolea rănit se află la Secţia de Terapie Intensivă.

În urma accidentului de sâmbătă dimineaţă de pe Autostrada A2, 13 victime au fost transportate la Spitalele de urgenţă „Bagdasar Arseni”, 11 la Spitalul de Urgenţă „Floreasca”, cinci la Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, cinci la Spitalul Universitar de Urgenţă, patru la Spitalul „Elias”, şi trei la Spitalul „Sf. Ioan”, toate din Capitală, transmite Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

O parte dintre cele 41 de victime transportate la spital ajunseseră iniţial la Spitalul din oraşul Lehliu însă medicii au luat decizia, în urma triajului, să fie transferaţi la Bucureşti.

Vezi şi TRAGEDIA de pe Autostrada Soarelui, în imagini ÎNGROZITOARE: 3 morţi, 57 de răniţi, 29 maşini implicate (FOTO)

Personalul de intervenţie trimis la faţa locului a fost format din opt ofiţeri ISU, 86 de subofiţeri, nouă medici şi 22 de asistenti, mai arată oficialii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi spune că, în urma accidentului produs sâmbătă dimineaţă pe Autostrada A2, sunt 60 de victime dintre care trei sunt decedate, fiind, în total, 29 de maşini implicate, un bilanţ final urmând să fie comunicat la terminarea intervenţiei.

Citeşte şi TRAGEDIE A2: “Este cel mai grav accident de când a fost deschisă autostrada A2”

"În acest moment au fost implicate un număr de 29 de autovehicule. Victime, totalul lor, a fost de 60 dintre care trei, decedate. 16 dintre victime au fost evaluate şi au refuzat transportul către unităţile spitaliceşti. 41 de persoane au fost transportate către spitalele din zonă. Planul roşu l-am activat la propunere inspectorului şef care, de îndată, m-a anunţat despre producerea accidentului”, a declarat George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi prezent la locul accidentului.

Poliţiştii fac, sâmbătă măsurători astfel încât să stabilească toată dinamica accidentului.

"În acest accident au fost implicate 29 de vehicule. Din primele cercetări a rezultat faptul că cauza principală pentru care s-a produs accidentul este neadaptarea vitezei la condiţiile meteo rutiere. O ceaţă foarte densă, cu o vizibilitate sub 20 de metri”, spune comisarul-şef George Grigore, director adjunct al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română.

Una dintre ipotezele anchetei este că o maşină a ieşit din parcarea de la kilometrul 67 fără ca şoferul să se asigure. Grigore mai spune că accidentul de sâmbătă este cel mai grav eveniment rutier care s-a produs vreodată pe Autostrada Soarelui.

Vezi şi S-a deschis dosar penal în urma accidentului de pe A2: “Se fac verificări sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni în formă agravantă: ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpa”

"A mai fost un accident în lanţ în 2006, acel vestit accident care s-a produs din cauza fumului care era pe autostradă în urma incendierii miriştilor, dar atunci a fost o persoană decedată şi aproximativ 30 de persoane rănite. Într-adevăr, numărul autovehiculelor atunci a fost mult mai mare, aproximativ 60 de maşini implicate”, a mai spus George Grigore.

Numărul persoanelor decedate în urma accidentului în lanţ de pe Autostrada A2 a fost revizuit de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, astfel că sunt trei persoane care şi-au pierdut viaţa faţă de patru cum spuneau, iniţial, oficialii la primele momente ale intervenţei.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI spune că nu se mai află nicio victimă la locul accidentului, toţi răniţii fiind preluaţi de ambulanţele sosite pe autostradă.

O mare parte dintre victime au fost transportate la spitalul din Lehliu, iar cele care se aflatu în starea cea mai gravă au fost transportate către spitalele din Capitală.

Citeşte şi ANUNŢ DE ULTIM MOMENT despre tragedia de pe A2: “La momentul producerii accidentului…”

"În momentul de faţă sunt 39 de victime. Am avut nouă persoane încarcerate. Sunt implicate forţele de intervenţie din patru judeţe, anume Călăraşi, Constanţa, Bucureşti şi Ialomiţa. Cei care ne-au venit în sprijin au intervenit pentru acordarea primului ajutor şi descarcerarea persoanelor. Nu mai avem persoane blocate încă de acum o oră. Avem 12 persoane la Lehliu Gară, cinci la Pantelimon, trei la Bagdasar Arseni şi încă o persoană la Floreasca. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a pus la dispoziţie şi două telefoane de contact pentru ca rudele celor care au avut de suferit în acest accident să poată avea informaţii. Acestea sunt 021.26.48.515 şi 021.26.48.516”, a declarat Ovidiu Tătăranu, purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi.

Medicul coordonator al intervenţiei SMURD a decis că nu este necesară amplasarea spitalului mobil care a fost transportat pe autostradă.

Traficul rutier este blocat pe Autostrada A2, sensul Bucureşti - Constanţa, în zona în care a avut loc accidentul de circulaţie.

Accidentul a fost alertat la serviciul de urgenţe 112 la ora 8.42 la kilometrul 67 al Autostrăzii A2, în apropiere de Lehliu Gară, pe sensul de deplasare Bucureşti către Constanţa.

"Sunt alertate judeţele Călăraşi, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov care au trimis mai multe echipaje, inclusiv echipaje de la Floreasca cu medici şi asistenţi suplimentar. Intervenţia va fi îngreunată din cauza deplasării în ceaţă a echipajelor”, a declarat pentru News.ro Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI.

Planul roşu de intervenţie a fost activat, astfel că toate ambulanţele disponibile au fost direcţionate către locul accidentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Bilanţul celui mai grav accident de când a fost deschisă autostrada A2 a ajuns la 4 morţi. O femeie a murit la Spitalul Floreasca (FOTO + VIDEO)