Antena Meniu Search
x

Peste 1500 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţii din localurile de pe litoral

La final de sezon, nu doar hotelierii de pe litoral fac bilanţul, ci şi medicii! 1500 de persoane, dintre care aproape o treime turişti, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa după ce au mâncat la restaurantele de pe litoral.

de Redactia Observator

la 17.09.2019, 17:39

Vezi și

La final de sezon, nu doar hotelierii de pe litoral fac bilanţul, ci şi medicii! 1500 de persoane, dintre care aproape o treime turişti, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa după ce au mâncat la restaurantele de pe litoral. Ca să nu îşi încheie vacanţa pe un pat de spital, mulţi turişti spun că aleg cu mare atenţie restaurantele şi au adevărate strategii în acest sens.

La final de sezon, mare parte dintre restaurantele de la malul mării îşi închid porţile, iar turiştii de toamnă trebuie să se descurce cu ce au la dispoziţie.

Chiar şi aşa, ca să evite drumurile la spital care le strică sejurul, mulţi dintre ei ştiu exact ce caută atunci când vor să ia masa.

Chiar şi aşa, medicii spun că sezonul estival a fost prilej de probleme digestive pentru cel puţin 1500 de clienţi ai restaurantelor de pe litoral.

Dintre ei, 470 erau chiar în vacanţă atunci când au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase cu probleme digestive.

Specialiştii spun că orice aliment care nu are gustul obişnuit sau arată ciudat ar trebui să fie evitat. Şi, ideal ar fi ca oamenii să vadă exact ce mănâncă înainte de a cumpăra.

Medicii spun că de vină pentru problemele digestive ale turiştilor sunt într-adevăr acei comercianţi care nu respectă normele sanitare cu stricteţe, iar vara aceasta controalele s-au ţinut lanţ. La fel şi sancţiunile.

Cu toate acestea, o parte din vină o poartă şi cei care ajung la spital şi care recunosc că uneori nici ei nu respectă nici ei regulile simple de igienă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Peste 1500 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţii din localurile de pe litoral