Antena Meniu Search
x

Peste 40 de mii de turişti numără orele până la vacanţa de 1 Mai, dar litoralul nu îi aşteaptă cu toate terasele deschise

Ministerul Turismului va începe de săptămâna viitoare să distribuie voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei. Anunţul a fost făcut de ministru pe litoral, unde a venit să inspecteze starea plajelor înainte de mini-vacanţa de 1 Mai.

Vezi și

Ministerul Turismului va începe de săptămâna viitoare să distribuie voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei. Anunţul a fost făcut de ministru pe litoral, unde a venit să inspecteze starea plajelor înainte de mini-vacanţa de 1 Mai. Deşi vor primi vouchere, turiştii care ajung la mare vor avea puţine locuri unde să le poată folosi.

Cu cinci zile înainte de începerea sezonului estival, ministrul turismului a anunţat că bugetarii vor primi vacanţe gratuite. 

Bogdan Trif, ministrul Turismului: "Voucherele de vacanţă au intrat în linie dreaptă, chiar Ministerul Turismului le va acorda angajaţilor săptămâna viitoare."

Bonurile au o valoare de 1.400 de lei şi pot fi folosite doar pe teritoriul României, la unităţile autorizate de turism. Pe litoral, însă, mai avem de aşteptat. În multe staţiuni, nu există nici măcar terase deschise care să întâmpine turiştii de 1 Mai.

Iar pentru mizeria din bucătăriile restaurantelor, ministrul îi acuză chiar pe inspectorii OPC. Sunt mult prea transparenţi, spune el. 

Bogdan Trif, ministrul Turismului: "Dacă turistul o să vadă doar lucruri rele, negative, la un moment dat o să aleagă, de ce să mă mai duc pe litoralul Mării Negre?"

Oficial, în jur de 40.000 de turişti sunt aşteptaţi în hotelurile de la mare, în acest weekend. Dar numărul lor este, neoficial, mai ridicat. Dacă în Mamaia şi Vama Veche există facilităţi, restul litoralului oferă privelişti dezolante.

Lipsa de personal a fost unul dintre subiectele de discuţie, la întâlnirea de astăzi a ministrului cu investitorii în turism. 

Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism: "Sunt 5.000 de locuri de muncă libere, astăzi, pe litoral."

Bogdan Trif, ministrul Turismului: "Din păcate, în ultimii ani nu a funcţionat la capacitate maximă, avem un potenţial mult mai mare."

Reporterii Observator l-au invitat pe ministru să inspecteze plajele, însă acesta a refuzat. A adus totuşi întăriri.

Bogdan Trif, ministrul Turismului: "Am venit cu o echipă de control formată din opt oameni. Bineînţeles că în primă fază o să avem doar acţiuni de prevenţie şi de îndrumare."

Pe lângă îndrumarea operatorilor din turism, echipele ministrului vor verifica şi dacă pe plaje se respectă normele de mediu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Peste 40 de mii de turişti numără orele până la vacanţa de 1 Mai, dar litoralul nu îi aşteaptă cu toate terasele deschise