Antena Meniu Search
x

Biserica Evanghelică din Codlea, curățată de voluntari veniți din Germania

Acolo unde nu intervin autorităţile, intervin cetăţenii! Încăperile Bisericii Evanghelice din Codlea - cel mai vechi monument istoric din oraş - au fost curăţate de zeci de voluntari, unii veniţi special din străinătate ca să dea o mână de ajutor.

de Redactia Observator

la 05.08.2019, 17:22

Vezi și

Acolo unde nu intervin autorităţile, intervin cetăţenii! Încăperile Bisericii Evanghelice din Codlea - cel mai vechi monument istoric din oraş - au fost curăţate de zeci de voluntari, unii veniţi special din străinătate ca să dea o mână de ajutor. Obiectele cu valoare istorică descoperite în hambarele lăcaşului de cult vor fi recondiţionate, apoi expuse la un muzeu.

În urma cu mai bine de 800 de ani, în zona unde acum se află oraşul Codlea se ridica măreaţă o fortăreață - Cetatea Neagră.

Între zidurile înalte de zece metri se află Biserica Evanghelică - cel mai vechi monument istoric din municipiu. Astăzi, înarmaţi cu mături, măşti de protecţie şi spirit civic, zeci de voluntari s-au apucat să facă curat în camerele şi hambarele lăcaşului de cult peste care vremea şi-a pus amprenta.

Legați sufletește de locul în care s-au născut, mulţi dintre voluntari, mutaţi în Germania de câţiva ani, s-au întors special în ţară ca să dea o mână de ajutor.

Obiectele cu valoare istorică găsite în hambare vor fi recondiţionate, apoi vor fi expuse în Muzeul Tradițiilor din Codlea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Biserica Evanghelică din Codlea, curățată de voluntari veniți din Germania