Antena Meniu Search
x

Proiect inedit la Bistrița! Copiii învaţă la şcoală cum se fac desenele animate

La Bistriţa, copiii învaţă la şcoală cum se fac desenele animate! Proiectul este unic în ţară şi a fost început, de curând, de o tânără regizoare. În mod normal, animaţia este realizată exclusiv de adulţi şi gustată mai mult de cei mici. Aici, însă, copiii fac totul cap-coadă şi tot ei urmăresc cu nerăbdare filmul animat.

de Redactia Observator

la 05.12.2019, 17:58

Vezi și

La Bistriţa, copiii învaţă la şcoală cum se fac desenele animate! Proiectul este unic în ţară şi a fost început, de curând, de o tânără regizoare. În mod normal, animaţia este realizată exclusiv de adulţi şi gustată mai mult de cei mici. Aici, însă, copiii fac totul cap-coadă şi tot ei urmăresc cu nerăbdare filmul animat. De altfel, câteva producţii vor fi proiectate de sărbători, într-un cinematograf din oraş.

Lumea desenelor animate poate fi conturată cel mai bine de cei care o şi urmăresc zi de zi. Cu ajutorul unei tehnici numite stop motion, copiii învaţă de la un regizor cu experienţă în lumea filmelor animate, cum să creeze o poveste din desene.

Ca să ajungă la forma finală, copiii au parte de şase şedinţe în care învaţă fiecare pas pe care trebuie să-l parcurgă.

Personajele pot fi construite din plastilină, dar şi din hârtie.

Cum se face compoziţia, cum se alege muzica sau iluminarea cadrului sunt alte detalii pe care copiii le învaţă la atelier.

Raluca, iniţiatoarea proiectului, a studiat regie de film în Germania, acolo unde - timp de un deceniu - s-a ocupat de scenarii şi de filmele de animaţie. Odată întoarsă în ţară a hotărât să contureze altfel lumea desenelor animate, doar prin ochii copiilor.

Filmele vor fi gata de sărbători, când vor fi expuse într-o proiecţie publică la un cinematograf din Bistriţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Proiect inedit la Bistrița! Copiii învaţă la şcoală cum se fac desenele animate