Antena Meniu Search
x

Video Blocarea primei benzi pe culoarea verde intermitent a semaforului, o dilemă care pune în dificultate mulţi şoferi români

Putem sau nu să mergem înainte de pe prima bandă, dacă semaforul este verde intermitent la dreapta? Pentru unii şoferi o întrebare simplă, pentru alţii un adevărat examen, pe care mulţi îl şi pică. Legea este clară dar, cu toate acestea, în intersecţii claxoanele stabilesc adevăratul cod rutier.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 06.05.2021, 20:15

Vezi și
  • Problema blocării primei benzi de circulaţie, pe culoarea verde intermitent a semaforului, dă mari bătăi de cap şoferilor români.

"Şi acum, ne oprim. Că noi mergem înainte. Deci, legea ne permite. Cu toate că avem acest semnal luminos, deja avem claxon în spate". O situaţie des întâlnită. Deşi şoferii nu sunt întotdeauna obligaţi să vireze la dreapta de pe prima bandă, cei din spate claxonează pentru că sunt nevoiţi să stea la semafor câteva secunde în plus. Explicaţia?

Aurel Moraru, instructor auto: Necunoaşterea regulamentului este prima şi a legilor care fixează şi delimitează foarte clar circulaţia pe drumurile publice este a doua. A doua chestiune este legată de acel impact vizual. Culoarea verde pentru toată lumea înseamnă că pot să intru. Este vorba şi de civilizaţie, respect în trafic, chestiuni legate de comportament. 

Conform legii, suntem obligaţi să virăm la dreapta doar dacă există marcaje pe asfalt sau indicatoare în acest sens.  

Indiferent dacă şoferul din faţă s-a încadrat sau nu corect, cei care claxonează din spate riscă sancţiuni. 

Claudiu Costea, purtător de cuvânt Brigada Rutieră: Pot fi sancţionaţi pentru că claxonarea abuzivă sau claxonarea nejustificată se sancţionează conform legislaţiei rutiere cu amendă de la 4 la 5 puncte. Ar însemna 580 de lei amenda minimă. 

În lipsa indicatoarelor, toate benzile de circulaţie pot fi folosite pentru a merge înainte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Blocarea primei benzi pe culoarea verde intermitent a semaforului, o dilemă care pune în dificultate mulţi şoferi români