Antena Meniu Search
x

Boala, binecuvantare pentru someri

Romanii ramasi fara loc de munca isi pot prelungi perioada de somaj cu pana la trei luni. Asta daca intra in concediu medical

Vezi și

Pentru unii medici, un somer care vrea concediu e o noutate. Insa oamenii care au ramas fara loc de munca stiu ca boala le-ar putea prelungi somajul si le-ar putea creste incasarile. Practic, in timpul concediului, perioada de somaj se suspenda si se reia, cand trece boala. “Imi trebuie pentru prelungire de somaj, daca se poate prelungi cu o saptamana, in medical”, a spus o femeie filmata cu camera ascunsa.

In Gorj, o mie de someri s-au declarat bolnavi, cu acte. Iar in Galati, un somer din zece e in concediu medical. “Plata somerilor o face AJOFM. Cei care vizeaza carnetul de somer si ei pot sa conteste concediul medical in cazul in care au suspiciuni”, a declarat directorul DSP Galati.

Cel putin in Galati, Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca nu a pus la indoiala sanatatea precara a somerilor. Daca statul nu e suspicios, angajatorii privati sunt cu ochii in patru. Cand li se imbolnaveste un angajat, se intereseaza de sanatatea lui. “Tot mai multi angajatori au solicitat informatii cu privire la modul de contestare a unui concediu de incapacitate, de boala”, a adaugat directorul DSP Galati.

In Romania, lista somerilor numara acum 736.000 de nume si se anunta noi concedieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Boala, binecuvantare pentru someri