Antena Meniu Search
x

Boala, cea mai grea cascadorie pentru Szoby Cseh

Dupa o viata dedicata filmului, cea mai grea scena se deruleaza acum, pe un pat de spital. Desi medicii nu au reusit sa depisteze infectia care il afecteaza, Szoby Cseh e intr-o forma buna. O spune sotia marelui cascador, care a vorbit in exclusivitate pentru Observator.

A mers de mana cu moartea in zeci de filme, in zeci de scene care ne-au tinut cu sufletul la gura. I-a ras in fata si i-a spus, stregareste, "Pas!". Szoby Cseh inca mai are de facut multe pe scena aceste vieti. Dar, mai mult ca oricand, are nevoie de ajutor, de sustinere.

“Are un tonus bun, lupta in continuare si speram ca sa fie invingator. El este foarte bucuros. Conteaza foarte mult pentru starea lui, moralul lui, starea lui spirituala ca oamenii ii sunt alaturi”, a declarat Simona Cseh, sotia cascadorului.

S-a lasat pe sine tot timpul pe locul doi. Au contat doua lucruri: munca si centrul pentru copii Gladiator. Astazi, pe patul de spital, visul lui a primit o grea lovitura. Scoala in care facea antrenamente cu copiii saraci nu-i mai vrea acolo.

Primaria si-a aratat disponibilitatea sa gaseasca o solutie pentru visul marelui cascador. Pana atunci insa, Szoby Cseh trebuie sa invinga boala. Cum a mai facut-o deja. Deloc strain de spitale, de boala si de suferinte, marele actor Vladimir Gaitan ii cere lui Szoby sa fie puternic: ”Sa fie curajos. Szoby, tu esti un barbat curajos care ne-a salvat viata de-atatea ori. De data asta, trebuie sa fii propriu tau cascador si sa-ti salvezi propria viata. Astazi, sunt in situatia sa-ti spun tie, care esti atat de frumos si de puternic si curajos, sa fii tare si sa invingi. Te rog foarte mult”.

In aceasta lupta, Szoby nu este singur. Alaturi ii sunt vechii tovarasi, colegi de breasla din Epoca de Aur a cinematografiei romanesti, elevi, prieteni.

„Noi avem nevoie sa fim sustinuti de domnul profesor Szoby Cseh. Noi avem nevoie sa ne inspiram si sa ne insufle curaj, temeritate, demnitate, verticalitate. Il iubim pe domnul profesor si ne vom vesnic raporta la domnia sa”, a declarat actrita Maia Morgenstern.

Dincolo de puterea marelui cascador, acum, actorii principali sunt medicii. Actori cu mainile legate la spate. Momentan, la Fundeni nimeni nu poate identifica infectia care-i macina corpul, deci nu stiu cum sa-l trateze. Familia lui Szoby Cseh a luat deja decizia ca el sa fie tratat la o clinica din strainatate. Pentru asta e nevoie de bani, iar orice ajutor este binevenit.

Foto: asociatiagladiator.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Boala, cea mai grea cascadorie pentru Szoby Cseh