Antena Meniu Search
x

Bolnavi legaţi de paturi cu propriile pijamale

Bolnavi legaţi de paturi cu propriile pijamale, oameni care cer disperaţi ajutor oricui. Da! Se întâmplă în România lui 2014.

Vezi și

 Bolnavi legaţi de paturi cu propriile pijamale, oameni care cer disperaţi ajutor oricui. Da! Se întâmplă în România lui 2014. În secţia de terapie intensivă a Spitalului din Târgovişte, deşi renovată şi utilată modern, bolnavii par a fi simple obiecte care se ţin legate cu cârpe.

Şefii nu par surprinşi de descoperirea reporterilor Observator şi chiar recomadă astfel de tratamente. Pacienţii şi familiile lor vor cu disperare să fugă de acolo. Dar spun că nu-i lasă medicii.

De pe patul de spital femeia cere cu disperare ajutorul, oricui îi iese în cale. Cerşeşte dreptul la viaţă, cu glasul tremurând şi fără vlagă. Din când în când trage cu ochiul la asistentă. Se teme ca femeia în halat să n-o audă ce vorbeşte.

Şi nimeni nu pare să ştie ce se întâmplă cu adevărat în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean din Târgovişte. Deşi e proaspăt renovată, bolnavii sunt LEGAŢI cu propriile pijamale de paturi.

Asistentei i se pare cât se poate de normal. O practică obişnuită şi justificată pentru ea. Remarcă o enervează peste măsură pe asistentă. Managerul însă pare să cunoască foarte bine "dotările" instituţiei.

Femeia povesteşte despre propria-i mamă. Aceeaşi bătrână care-l implora pe reporterul Observatorului s-o ajute. S-a internat cu o pneumonie şi de mai bine de o lună starea ei e din ce în ce mai rea.

Familia a cerut însă, spitalului din Târgovişte transferul către un centru medical din Capitală. Au fost însă refuzaţi, pe motiv că pacienta se simte foarte bine.

Rudele sunt de altă părere, iar indignarea lor este şi mai mare pentru că nu pot să-şi trateze mama unde şi-ar dori. Oamenii se tem chiar pentru viaţa bătrânei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Bolnavi legaţi de paturi cu propriile pijamale