Bolnavi trataţi la Socola fără să aibă vreo boală psihică! Un medic neurochirurg din Iaşi face DEZVĂLUIRI INCREDIBILE
Medicul neurochirurg Florin Gramada, purtător de cuvânt la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iaşi, susţine că, de foarte multe ori, bolnavii ajung direct la psihiatrie fără a beneficia de investigaţii de specialitate care să stabilească un diagnostic corect.
Medicul neurochirurg Florin Gramada, purtător de cuvânt la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iaşi, susţine că, de foarte multe ori, bolnavii ajung direct la psihiatrie fără a beneficia de investigaţii de specialitate care să stabilească un diagnostic corect.
Nu puţine au fost cazurile în care pacienţi cu tulburări psihice au fost internaţi la Institutul Socola din Iaşi, iar familiile au aflat abia dupa deces, de la medicul legist, că puteau fi salvaţi, scrie bzi.ro. La necropsie se descoperea că bolnavul a avut o tumora cerebrală sau o afecţiune neurologică ce putea fi tratată.
"Este bine ca bolnavul sa faca un examen CT pana a ajunge sa i se puna un diagnostic de boala psihica. Sunt excluse persoanele care prezinta paralizie, tulburari de vedere, tulburari de vorbire, pentru ca simptomele sunt clare pentru o boala neurologica sau neurochirurgicala. Se mai intampla si acum ca un pacient sa fie internat la psihiatrie si sa primeasca tratament pentru o boala psihica si, de fapt sa aiba o tumora cerebrala sau o afectiune neurologica care pot fi tratate", a declarat dr. Florin Gramada pentru bzi.ro.
Potrivit specialistului, mulţi dintre bolnavii care ajung la psihiatrie prezintă simptomele unor afecţiuni neurologice neinvestigate care ar putea fi vindecaţi complet.
- Bani de la Guvern pentru Emil Constantinescu! Vezi pentru ce vrea să-l plătească Grindeanu pe fostul preşedinte
- Informaţii de ULTIMĂ ORĂ în cazul celor 120 de români care au ŢEPUIT mai multe restaurante din Spania (VIDEO)
- DEZMĂŢ cu femei dezbrăcate în armata SUA! Militarii americani şi-au fotografiat colegele GOALE, apoi au postat...
"Pe vremuri, acum 50 de ani, criminalii, violatorii, persoanele agresive erau supuse unei interventii chirurgicale, lobectome frontala, indepartarea lobilor frontali, dupa care pacientul devenea o "leguma" si nu mai facea niciun rau. Violenta, tandretea, iubirea, exuberanta, toate sunt dirijate de lobii frontali. De fapt, acesti bolnavi aveau tumori frontale.
Prin indepartarea acestor tumori, pacientul se vindeca. Atunci nu exista posibilitatea de examen CT. O alta categorie de pacienti care prezinta simptome specifice unei afectiuni neurologice, dar sunt tratati la psihiatrie, sunt cei cu hematom subdural cronic, hidrocefalie. Prin indepartarea hematomului, pacientul se vindeca, nu mai prezinta simptome, isi revine.
De aceea este foarte important sa se faca un examen Computer Tomograf. Se mai intampla si acum ca un bolnav cu hematom subdural cronic sa fie tratat la psihiatrie ca si bolnav psihic", a precizat dr. Florin Gramada.
Medicul neurochirurg a explicat că, în urmă cu 20 de ani, când aparatul Computer Tomograf era o necunoscută pentru majoritatea pacienţilor din România, foarte mulţi bolnavi au fost internaţi la psihiatrie.
"Acesti pacienti se puteau trata, puteau fi salvati. Asta se intampla acum 20 de ani. Existau putine cazuri cand medicul psihiatru ii trimitea la neurochirurgie unde faceau angiografie si se depista leziunea cerebrala. In multe cazuri, familiile aflau de la medicul legist ca pacientul a avut o tumora cerebrala sau o alta leziune cerebrala si putea fi salvat", a mai spus medicul Gramada.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰