Brazii de import, primii în piețele din România (Video)

De Redactia Observator.
Publicat: 04.12.2019, 07:53.
Actualizat: 04.12.2019, 11:26

Cu trei săptămâni înainte de Crăciun, au apărut primii brazi în pieţe. Peste 200 de mii de pomi din Olanda, Germania, Ungaria şi Danemarca, au fost scoşi la vânzare.

Cu trei săptămâni înainte de Crăciun, au apărut primii brazi în pieţe. Peste 200 de mii de pomi din Olanda, Germania, Ungaria şi Danemarca, au fost scoşi la vânzare. Preţurile sunt pe măsură: un brad din import costă şi de 4 ori mai mult decât unul din pepinierele de la noi. Clienţii îi preferă însă pentru că sunt mai bogaţi şi, spun ei, mai rezistenţi.

Cel mai scump, dar şi cel mai impunător brad din Piaţa Obor din Capitală are 9 metri 20 şi a fost adus special pentru un client din Ungaria. Costă peste 1.000 de lei şi va lumina sărbătorile angajaţilor dintr-o companie.

In casele celor mai mulţi romani vor ajunge, însă, pomi mai mici dar şi mult mai ieftini. Între 50 şi 200 de lei costă un brad de import.

Cei care nu vor un pom de iarnă din import, pot alege unul din pepinierele Romsilva. Cu cât sunt mai înalţi şi cu ramurile mai bogate, cu atât sunt mai scumpi.

Bogdan Mihalache, inginer silvic: Încep de la 15 lei, inclusiv tva si ajung pănă la 35 de lei pentru înălţimile de la 0,70 pănă la trei metri inclusiv. Peste 3 metri, comenzile sunt considerate speciale

În pieţe şi în malluri, pomii de Crăciun ajung să coste de 3-4 ori mai mult. Atenţie însă, dacă puneţi de pe acum bradul în casă, trebuie să l îngrijiţi ca să nu se scuture până la Crăciun

Gheorghe Mihăilescu, Director General Romsilva: Dacă l-au cumpărat taiat, le recomand să nu-l ducă în casă de acum. Risca să rămană până la Crăciun fără ace. Pană la urma el are o viaţă şi viaţa aceea este curmată şi el se usucă, işi pierde acele. E bine să îl ţină la rece şi să il scoată de Craciun.

40 de mii de brazi din pepinierele româneşti vor ajunge în pieţele din ţară în următoarele zile.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.