Antena Meniu Search
x

Victor Ponta, noul secretar general al guvernului Grindeanu. Demisiile miniştrilor Carmen Dan şi Sevil Shhaideh, trimise la Cotroceni

Victor Ponta a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial şi fiind contrasemnată de secretarul de stat căruia i-au fost delegate atribuţiile lui Mihai Busuioc.

Update: 20:50: Premierul Sorin Grindeanu a demis, vineri, patru secretari de stat, printre care Adrian Dobre, purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Mlădinoiu, fostul aghiotant al lui Liviu Gâdea, şi Adrian Ionuţ Dragnea, fost deputat şi preşedinte al CJ Teleorman, care a ocupat funcţia după plecarea lui Dragnea.

Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu.

Secretarii de stat demişi sunt Adrian Mlădinoiu şi Tudor Vesa, din SGG, Adrian Dobre, din Ministerul Muncii, şi Adrian Ionuţ Gâdea, din Ministerul Dezvoltării.

Adrian Mlădinoiu a fost aghiotantul şi şoferul lui Liviu Dragnea, Adrian Dobre este purtătorul de cuvânt al PSD, iar Adrian Ionuţ Gâdea a fost deputat PSD, iar anterior preşedinte al CJ Teleorman, ocupând funcţia după ce Liviu Dragnea a părăsit postul pentru a deveni deputat.

Update: 20:48: Declaraţie Victor Ponta: "Sub conducerea domnului Dragnea, venit din partidul democrat, înţeleg că îşi exclude, în două zile, cei doi premieri. Pe domnul Năstase înţeleg că nu l-a mai reprimit."

Update: 20:44: Declaraţie Victor Ponta: "Nu poţi să închizi guvernul pentru că aşa vrea domnul Dragnea! Prim-ministrul e deschis la dialog chiar şi acum în ceasul al 13-lea."

Update 20.44: Declaraţie Victor Ponta: "Activitatea Guvernului a fost torpilată de o decizie politică greşită luată de Domnul Dragnea, colegul nostru. Dacă moţiunea de cenzură iniţiată de PSD cotnra guvernului PSD nu trece, primul ministru va încerca să aibă o majoritate care să facă guvernul funcţional."

Update 20:42:  Declaraţie Victor Ponta: "Domnul Grindeanu mi-a propus ieri să vin în echipa domniei sale, în această perioadă cu totul şi cu totul anormală pentru funcţionarea unui guvern. Şi am spus da, domnul Grindeanu merită sprijin pentru lucrurile corecte pe care vrea să le facă. Nu e cazul de orgolii, funcţia de secretar general al guvernului nu era în plan pentru cariera mea. Contează însă funcţionarea Guvernului. E guvernul României, trebuie să funcţioneze, nu se poate închide ca un supermarket, pe perioada unei crize politice. Nu a cerut funcţia de prim-ministru, i s-a cerut să o accepte. Am văzut în ultimele zile un prim-ministru puternic, hotărât, cu viziune pentru viitor, viitorul României, şi viitorul PSD, dacă PSD vrea să mai aibă viitor."

Update 19:12: Premierul Sorin Grindeanu trimite la că trimite la Cotroceni demisiile lui Carmen Dan şi a lui Sevil Shhaideh şi propunerile de numire a lui augustin Jianu ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, iar el însuşi preia Internele.

Update 19:12: Fostul premier Victor Ponta se află la Palatul Victoria pentru a prelua postul de secretar general al Guvernului în care a fost numit vineri de către premier, au declarat pentru surse politice.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Victor Ponta a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial şi fiind contrasemnată de secretarul de stat căruia i-au fost delegate atribuţiile lui Mihai Busuioc.

Victor Ponta a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial şi fiind contrasemnată de secretarul de stat căruia i-au fost delegate atribuţiile lui Mihai Busuioc.

Primul act emis de Sorin Grindeanu a fost delegarea atribuţiilor Secretarului General al Guvernului către secretarul de stat Alexandru-Mihai Ghigiu, pe motiv că Mihai Busuioc a refuzat contrasemnarea actelor premierului şi nu s-a prezentat vineri la Guvern.

Decizia de înlocuire a fost luată "având în vedere refuzul secretarului general al Guvernului de a îndeplini obligaţia de a contrasemna deciziile prim-ministrului, prevăzută de prevederile art. IX din OUG 17/2009 (...), constatat conform Adresei înregistrate la SGG cu nr. 20/11.039 din 16 iunie 2017, precum şi absenţa acestuia din cadrul instituţie", potrivit hotărârii din Monitorul Oficial.

A urmat un nou ordin, prin care Mihai Busuioc a fost demis din funcţia de şef al SGG, fiind, prin acelaşi ordin, numit Victor Ponta, cu Alexandru-Mihai Ghigiu contrasemnând.

"Începând cu data prevăzută la art. 1 (vineri - n.r.), domnul Victor Viorel Ponta se numeşte în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru", se arată în ordin.

Secretarul general al Guvernului (SGG), Mihai Busuioc, a refuzat joi şi vineri să sa contrasemneze ordinul premierului Sorin Grindeanu prin care este eliberat din funcţie, iar fără semnătura acestuia Monitorul Oficial nu publica actul de demitere, dat fiind faptul că Regia Autonomă ”Monitorul Oficial” se află în subordinea SGG, au declarat, pentru News.ro, surse oficiale.

Potrivit surselor citate, şeful SGG, Mihai Busuioc, cunoscut ca un apropiat al liderului PSD, Liviu Dragnea, refuza să semneze orice document venit de la premierul Sorin Grindeanu, inclusiv revocarea sa din funcţia de secretar general.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Victor Ponta, noul secretar general al guvernului Grindeanu. Demisiile miniştrilor Carmen Dan şi Sevil Shhaideh, trimise la Cotroceni