Antena Meniu Search
x

British Shorthairs, cele mai bune pisici de apartament

Majoritatea proprietarilor de pisici au o mare problema: parul pe care acestea il lasa peste tot! British Shorthairs, sunt cele mai bune pisici de apartament care nu naparlesc.

Vezi și

Probabil nu toata lumea este familiarizata cu denumirea acestei rase. Asta nu inseamna ca pisoii British Shorthair sunt niste ilustri necunoscuti.

Dar British Shorthairs nu sunt numai vargati. Sunt si gri inchis sau albastri, dupa cum le spun crescatorii, dar si maro inchis sau ciocolatii. Mai exista si varianta galbioara, varianta bicolora si cam atat. Insa, indiferent de culoarea blanitei, acesti pisoi au aceleasi trasaturi: un capsor rotund, falcute, ochi rotunzi si expresivi si blana scurta.

Ceea ce e remarcabil la aceste pisici e ca sunt la fel de dragalase si atunci cand sunt mici, dar si atunci cand sunt adulte. In plus, fiind foarte tolerante, sunt ideale pentru familiile cu copii. Un British Shorthair va trebui sacait exagerat de mult ca sa fie determinat sa-si scoata ghearele. Iar daca va luati un astfel de pisoi in momentul in care deveniti parinti, puteti fi siguri ca vor atinge majoratul impreuna. British Shorhairs pot fi considerati niste longevivi, avand in vedere ca, de multe ori, ating chiar si varsta de 20 de ani.

Ca dimensiuni, aceste pisici nu pot fi considerate - mignione. Masculii pot ajunge la o greutate de 10 kilograme, in timp ce femelele se opresc undeva pe la sapte kilograme. Oricum, chiar daca vi se par cam elefantei, sunt ideali pentru apartament. Blana lor nu necesita multa ingrijire, nici nu lasa prea mult par si nu sunt genul care sa-si sufoce stapanul. Stiu sa comunice daca au chef de joaca, plus ca nu au ambitia sa stea in brate. Se simt mult mai bine daca stau alaturi. Nici cu mieunatul nu exagereaza, decat daca le este foame sau sete. Exista, insa, si exemplare care sforaie copios.

Chiar daca pare ciudat, British Shorthairs sunt usor de dresat si chiar pot fi invatate sa faca unele mici trucuri. In aceste conditii, nu e de mirare ca le-au surclasat pe Persane la concursurile de profil.

In Romania, exista cateva felise de British Shorthair, de unde va puteti lua un exemplar in ce culoare doriti. Iar daca doriti sa va inmultiti familia cu un pui, e bine sa verificati daca felisa de la care vreti sa va cumparati pisoiul este inregistrata la asociatia de profil. Pretul unui pui de British Shorthair variaza in functie de parinti. Cei din parinti-campioni pot sa se apropie bine de tot de 250 de euro exemplarul. Revenim, insa, cu eternul sfat: felisa acreditata, nu anunt pe site-urile de vanzari-cumparari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » British Shorthairs, cele mai bune pisici de apartament