Antena Meniu Search
x

Bucătăria ciobănească din regiunea Sibiului, recunoscută la nivel european

Invitaţi din toată lumea s-au adunat, noaptea trecută, la Sibiu, pentru a vedea cât de sofisticată poate fi bucătăria ciobănească. Festinul, organizat cu ocazia desemnării judeţului drept regiune gastronomică europeană, a avut în centru doar produse de la stână.

de Redactia Observator

la 12.04.2019, 11:54

Vezi și

Invitaţi din toată lumea s-au adunat, noaptea trecută, la Sibiu, pentru a vedea cât de sofisticată poate fi bucătăria ciobănească. Festinul, organizat cu ocazia desemnării judeţului drept regiune gastronomică europeană, a avut în centru doar produse de la stână. Mesenii au gustat din berbecii puşi la proţap, au încercat sarmalele făcute din carne de oaie şi au învăţat cât de bine se combină tocăniţa de miel cu balmoşul.

Printre oamenii care au venit la ospăţul pus la cale în localitatea Gura Râului se numără şi ambasadori ai fostelor regiuni gastronomice din Europa. Au venit să predea ştafeta Sibiului şi să încerce produsele locale.

În anul în care Sibiul va fi regiune gastronomică europeană, reţetele ciobăneşti îşi vor găsi locul şi în restaurantele de lux. La fel şi ingredientele producătorilor locali

Seara a fost dedicată bucătăriei ciobăneşti - doar cu produse pe care le găseşti la stânele din Sibiu. Nevoiţi să ierneze în munţi cu oile, mocanii au inventat de-a lungul secolelor feluri de mâncare pe care au ocazia să le promoveze acum în toată lumea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Bucătăria ciobănească din regiunea Sibiului, recunoscută la nivel european