Antena Meniu Search
x

Video Bucureşti, Cluj Napoca şi Suceava, desemnate să participe la misiunea UE "100 de orașe inteligente și neutre climatic"

Bucureşti, Cluj Napoca şi Suceava devin... oraşe inteligente în următorii 8 ani. Potrivit unui proiect pilot, 100 de oraşe europene din 27 de state au fost selectate să devină "oraşe inteligente şi neutre climatic"

de Angela Bertea

la 04.05.2022, 13:53

Vezi și

Oraşele îşi asumă să identifice soluţii şi să implementeze proiecte astfel încât gradul de poluare cu dioxid de carbon să fie unul cât mai scăzut şi absorbit în totalitate de vegetaţia urbană, iar principalul avantaj pe care îl reprezintă este aerul curat pe care îl vom respira.

Schimbări în cele trei oraşe, în următorii 8 ani

De asemenea, vom putea beneficia de niveluri de trai al oraşelor occidentale, de preţuri la utilităţi scăzute la jumătate, de un trafic urban nepoluant, dar şi de un management al deşeurilor ce vor fi procesate şi nu stocate în gropi de gunoi. Totodată vom beneficia de avantajele conceptului Smart City, prin digitalizarea administraţiei locale şi prin eficientizarea mobilităţii urbane. Nu în ultimul rând ne vom putea bucura de extinderea la maximum a vegetaţiei urbane.

Practic, se doreşte ca aceste oraşe selctate să devină un model de bune practici şi soluţii inovatoare pentru toate oraşele din Uniunea Europeană care trebuie să devină neutre climatic până în 2050. În cadrul acestui proiect fac parte municipiile Suceava, Cluj Napoca şi Sectorul 2 din Bucureşti, iar finanţarea poate ajunge până la 10.000 de euro/locuitor pentru acest program pentru următorii 8 ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Bucureşti, Cluj Napoca şi Suceava, desemnate să participe la misiunea UE "100 de orașe inteligente și neutre climatic"