Antena Meniu Search
x

Bucureștiul, considerat cel mai bun oraș pentru munca de la distanță

Cel mai bun oraș din lume pentru munca de acasă este Bucureştiul. Sunt rezultatele unui studiu recent, realizat în 50 de oraşe mari de pe mapamond.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 28.04.2020, 22:45

Vezi și
  • Bucureștiul este urmat în top de trei orașe din Statele Unite.
  • Peste 4% din locurile de muncă din București pot fi rezolvate de acasă.

Viteza la internet şi costurile pentru echipamente sunt cele mai importante criterii care aşază capitala României pe primul loc în ce priveşte condiţiile perfecte pentru un job la distanţă.

Datele celui mai recent studiu arată că Bucureștiul este cel mai potrivit oraș din lume pentru munca de acasă. Peste 4% dintre locurile de muncă de aici pot fi desfășurate fără probleme de la domiciliu.

Şi asta pentru că, în multe domenii, tehnologia face totul posibil.

Un bucureștean susține că "să sperăm că vom lucra din ce în ce mai bine și de acasă și se va găsi un echilibru și vom putea să culegem lucruri bune și din această situație", în timp ce o tânără este de părere că "pentru cei din IT cred că e munca cea mai lejeră pentru că pot lucra la fel de oriunde, de la serviciu sau de acasă".

Robert este directorul unei firme producătoare de echipamente de purificare a aerului. Lucrează de acasă de mai bine de o lună, iar vânzările au crescut.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Viteza medie a internetului, serviciile de livrare de mâncare sau prețul plătit pentru tehnologie sunt doar câteva dintre condițiile pe care capitala României le oferă angajaților mai mult ca în orice alt oraș al lumii.

După București, locurile următoare sunt ocupate de trei orașe din Statele Unite: Houston, Las Vegas și Atlanta.

Corina Diaconu, specialist piața muncii: Ne vom reîntoarce cu siguranță la job pentru că foarte mulți angajați și-au exprimat dorința de a fi din nou cu colegii, de a socializa. Cei care își doreau să lucreze de acasă cred că se vor bucura în continuare de această facilitate, chiar dacă ea va însemna poate o zi, două pe săptămână, în funcție de cum va decide fiecare companie.

Schimbările impuse de criza COVID 19 vor fi păstrate de unele companii.

Vlad Năstase, consultant de business: În această perioadă au analizat inclusiv posibilitatea ca acest mod de lucru pe care l-au experimentat să se extindă și după perioada de covid. Cred că modelul de business se va schimba din această perspectivă.

În viitor, şi mai multe firme mari ar putea alege Bucureștiul pentru dezvoltarea afacerilor datorită facilităţilor pe care le găsesc aici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Bucureștiul, considerat cel mai bun oraș pentru munca de la distanță