Antena Meniu Search
x

“Că tot e prima zi de şcoală”. Mesajul emoţionant postat de Godină în prima zi de şcoală: “Da ia în Dumnezeii mă-tii o capelă odată, că nu stau la muncă până mâine dimineaţă”

Celebrul politest Marian Godină a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj emoţionant despre perioada în care a fost admis la şcoala de poliţie.

Celebrul politest Marian Godină a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj emoţionant despre perioada în care a fost admis la şcoala de poliţie:

“Că tot e prima zi de şcoală

Proaspat declarat admis in scoala de politie, asteptam cu nerabdare inceperea scolii, desi lasam acasa parintii si prima mea iubita. Desi calcasem in scoala aia doar la examenul de admitere, o cunosteam in totalitate...din poze din reviste si monografii. Stiam cam ce ma asteapta: un fel de hotel de minim trei stele, cu trei mese pe zi, sala de forta dotata bine, ceva cursuri si mult timp liber in care ma puteam odihni si merge la frumoasa sala pt a-mi antrena muschii. Venind ziua cea mare,anul 2005, prin septembrie parca, mi-am luat valiza pregatita cu vreo saptamana inainte si am plecat voios spre gara, salutandu-mi parintii si spunandu-le vesel ca nu ma voi intoarce prea curand. Tatal meu radea si imi spunea ca habar nu am ce ma asteapta si ca peste trei zile am sa vreau acasa.

Dupa vreo 2 ore cu trenul, am ajuns in gara din Campina, alaturi de alte cateva sute de elevi din toate colturile patriei, de la care auzeai fel si fel de regionalisme, predominand vestitul perfect simplu al oltenilor. Intrand pe poarta scolii, un ofiter m-a intrebat cum ma cheama iar dupa ce m-a cautat intr-un teanc de liste mi-a raspuns pe un ton autoritar: detasamentul 2, clasa 22, etajul 3, dormitorul 5. Am plecat imediat, tarand valiza spre locul care urma sa imi fie casa pt urmatorii doi ani. Dupa 15 minute de mers prin imensa scoala, am gasit corpul cu dormitoare si am vazut ca alti colegi ajunsi mai devreme se instalasera deja si scosesera saltelele la batut si aerisit. Ma intrebam cine imi va fi coleg de dormitor, stiind din reviste ca sunt dormitoare cu doua paturi asezate paralel, cu o masuta cu telefon intre ele, un calculator si doua covorase cochete pe jos.

Urcand la etajul 3, ultimul, gasesc dormitorul 5 cu usa deschisa. Prin praful gros de la saltelele batute de elevi, am observat 10 schelete metalice de paturi, ca de spital. Pe patul de la geam era si o saltea. Mi-am dat seama ca ala e al meu si ca urmeaza sa iau si eu salteaua aia mucegaita, inscriptionata cu Ministerul de Interne si sa o duc afara sa o scap de praf. Asta am si facut, am coborat cele trei etaje cu salteaua iar mintea imi era la toate fotografiile alea ce le stiam eu cu scoala, cu dormitoarele, cu sala moderna de forta....toate imaginile alea se naruiau acum incet si se acopereau de praful gros.

M-am intors in dormitor si am avut curajul sa ma intind pe salteaua proaspat cosmetizata. Pe celelalte 9 paturi erau intinsi alti 9 elevi dar nimeni nu zicea nimic. Liniste totala. Pana s-a auzit un racnet : echiparea!!! Iesind pe hol, am descoperit repede sursa strigatului, un batranel de vreo 60 de ani, intr-o uniforma la fel de veche probabil, cu o tigara in mana care scotea un fum ca de locomotiva diesel. Am aflat ca acela era un "plutonier de companie". Ne-a adunat pe toti pe hol, a intins un nailon pe care a rasturnat vreo doi saci cu un fel de coifuri marinaresti, albastre, care se chemau capele. La fel ca ceilalti, m-am pus in genunchi langa nailon si am inceput sa probez din acele capele, incercand sa imi gasesc una cat mai potrivita. Chiar gasisem una destul de buna, dar mi se parea ca ma strange putin, asa ca am lasat-o si pe aia si am inceput sa rascolesc iar in maldar, ca intr-un container cu haine second-hand. Eram bulversat de tot ce se intamplase, de contrastul dintre ce credeam ca va fi si ce era.

Cu mintea cufundata in ganduri si cu mainile in gramada de capele, am auzit brusc o trosnitura, o injuratura si am vazut o bucata de sipca zburand pe langa urechea unui coleg. M-am speriat atat de tare incat mi-am dat seama cu greu ca de fapt pe mine ma cam doare spatele, ca injuratura era adresata mamei mele si ca bucata de sipca era o parte dintr-o sipca ce tocmai se rupese de spinarea mea. "Da ia in Dumnezeii ma-tii o capela odata, ca nu stau la munca pana maine dimineata". Atat am mai stau sa aud, am luat la intamplare o capela (care mi-a atarnat pe ochi jumatate de semestru, mult mai nepotrivita decat aia care ziceam eu ca ma strangea putin) si am taiat-o pe salteaua mea curata. Dupa intamplare, au revenit in dormitor si ceilalti colegi care insa nu au indraznit sa zica nimic. Eu m-am intors cu capul in perna, sa nu fiu vazut plangand si am sunat-o pe mama. Tata auzea pe fundal ce ii povesteam mamei si se amuza copios, il auzeam cum radea. Voiam acasa...

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » “Că tot e prima zi de şcoală”. Mesajul emoţionant postat de Godină în prima zi de şcoală: “Da ia în Dumnezeii mă-tii o capelă odată, că nu stau la muncă până mâine dimineaţă”