Antena Meniu Search
x

Asistaţii sociali din Sectroul 6 au găsit soluţia pentru a cumpăra alimente esenţiale la preţuri mici

Calcă şi spală rufe, fac curat în parc, plantează copaci, dau cu var sau au grijă de spaţiile instituţiilor publice!

Vezi și

Calcă şi spală rufe, fac curat în parc, plantează copaci, dau cu var sau au grijă de spaţiile instituţiilor publice! E obligaţia asistaţilor sociali din Sectorul 6 care pot să primescă ajutor, numai dacă fac muncă în folosul comunităţii. În funcţie de numărul orelor lucrate, primesc puncte pe baza cărora pot face cumpărături.

"Am cumpărat macaroane, paste făinoase, un borcan de bulion, două borcane de zacuscă." Este tot ce obţinut domnul Victor, după ce a muncit trei ore în magazinul social din Drumul Taberei. Are o pensie de 500 de lei pe lună, din care nu reuşeşte să îşi întreţină familia: "Am o soţie, un copil, problema e că sunt banii care sunt. Am venit chiar şi de ziua mea, nu a contat că e ziua mea. Luăm de aici şi dacă e nevoie completăm de la piaţa, de cele mai multe ori nu mai e nevoie." 

Azi a acumulat 30 de puncte. Sistemul este perfect pentru oamenii nevoiaşi care nu se feresc să muncească. Orice activitate din sector este răsplătită cu puncte, cu care, mai târziu, cumpără produse de la magazin. Iar joburile sunt de tot felul. Nicolae Gorunescu, director DGASPC sector 6: "Aranjat în rafturi, etichetat, rufe, călcat, activităţi în exterior, săpat, greblat, dat zăpada, pot fi şi munci mai calificate, zugrav, parchet, instalator." 

Şi produsele sunt mai ieftine decat în supermarketurile obişnuite. De exemplu, pentru un kilogram de zahăr, trebuie să acumuleze un punct, iar pentru un kilogram de sare, jumătate de punct, adica un singur leu. 

La fel face şi Gabriela, care vine să calce rufe aici ca să strângă bani pentru petrecerea aniversară a fetiţei sale: "Bani nu aveam niciodată, locaţiile erau foarte scumpe, am aflat, puteam să chem mai mult de cinci copii, care îmi intrau în casă."

Marfa din magazin este rezultatul unor donaţii. Iar sistemul presupune şi răsplatirea donatorilor, care primesc, de asemenea, puncte în schimbul produselor. Cei mai mulţi, însă, le oferă tot celor din magazin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Asistaţii sociali din Sectroul 6 au găsit soluţia pentru a cumpăra alimente esenţiale la preţuri mici