Antena Meniu Search
x

Cafeneaua unde cumperi timp

Cafeaua este plăcerea vinovată pentru mulţi dintre noi. De fapt, lichidul amărui a avut un impact atât de mare asupra societăţii, încât industria cafelei produce, anual, milioane de euro

Vezi și

Cafeaua este plăcerea vinovată pentru mulţi dintre noi. De fapt, lichidul amărui a avut un impact atât de mare asupra societăţii, încât industria cafelei produce, anual, milioane de euro.

La 37 de ani, Silvia îşi petrece mare parte din timp în faţa calculatorului. Aşa îşi câştigă existenţa. Este IT-ist. Zilele acestea, a descoperit, însă, că poate lucra şi-n afara biroului. A intrat pentru prima dată într-o anticafenea. Şi-a căutat un loc, a scos din rucsac laptopul şi a început să lucreze. Fără ca nimeni să se uite urât la ea. 

Ce e, însă, o anticafenea? Cu siguranţă un loc unde nu sunt aceleaşi obiceiuri ca-n localurile tradiţionale. Nu există ospătari care să te servească, nu există un meniu din care să comanzi şi, foarte important, nu se fumează. Sunt, însă, rafturi întregi de cărţi, din toate genurile şi scrise în mai multe limbi, dar şi foarte multă linişte.

Sistemul este diferit de orice al loc din oraş. Şi poate chiar mai simplu. Dacă eşti pentru prima dată într-un astfel de loc, ţi se face un tur. Însă, dacă vii cel puţin pentru a doua dată ştii deja: primeşti un tichet cu numele unui scriitor celebru şi-ţi ocupi timpul cu ce găseşti prin jur.

Cu 8 lei pe oră, într-un astfel de loc, chiar îţi cumperi timp pentru tine. Citeşti o carte, bei un ceai sau chiar lucrezi la proiectele importante de la serviciu. La sfârşit, realizezi că timpul zboară cu folos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Cafeneaua unde cumperi timp