Antena Meniu Search
x

Caltaboș de Cartea Recordurilor, în Bihor, lung de 208 metri

Cinci bucătari din judeţul Bihor sunt pe cale să ajungă în Cartea Recordurilor! Şi asta datorită unui caltaboş de 208 metri lungime, pe care l-au pregătit în patru ore.

Vezi și

Cinci bucătari din judeţul Bihor sunt pe cale să ajungă în Cartea Recordurilor! Şi asta datorită unui caltaboş de 208 metri lungime, pe care l-au pregătit în patru ore. Românii au reuşit, astfel, să doboare recordul Spaniei, stabilit în urmă cu cinci ani, cu un preparat similar, dar care avea lungimea de 187 de metri.

Bucătarii s-au mobilizat încă de dimineaţă şi au început să pregătească zecile de kilograme de carne necesare pentru marele caltaboş. Au folosit o reţetă tradiţională, specifică zonei Bihorului.

Nelu Covaci, organizator: Avem 47 de kilograme de ficat, în jur de 20 de kilograme de organe, avem cap de porc, avem grăsimi. Toate împreună sunt in jur de 55 de kilograme, avem în jur de 40 de kilograme de orez. Sunt maţe profesionale, nu le-am cumpărat din comerţ.

Însă, pentru a fi siguri că vor doborî recordul spaniolilor, s-au antrenat mai bine de o jumătate de an. Iar strategia a dat roade încă de la început.

Caltaboşul a fost gata, însă, după mai bine de patru ore de muncă intensă. Timp în care bucătarii au fost priviţi de sute de bihoreni dornici să-şi vadă judeţul intrat în Guiness Book.

La final, oamenii s-au înghesuit să ia acasă măcar o bucăţică din preparatul de record. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Caltaboș de Cartea Recordurilor, în Bihor, lung de 208 metri