Antena Meniu Search
x

Video Campioană în Ucraina, refugiată în România. La doar 9 ani, micuţa Genia i-a impresionat pe noii săi colegi de la clubul de taekwondo

La doar 9 ani este campioană naţională în Ucraina şi a trebuit să-şi părăseasca ţara de frica bombardamentelor. Şi-a găsit refugiul la Alba Iulia, iar la mai puţin de 48 de ore, micuţa campioană se afla tot într-o sală de antrenament. Chiar dacă nu cunoaşte limba şi cu greu găseşte cuvintele potrivite în engleză, legătura cu antrenorul şi noii săi colegi a făcut-o tot prin sport.

de Dorin Gâldău

la 22.03.2022, 08:36

Vezi și

Genia şi mama ei s-au refugiat în Alba Iulia după bombardamentele de săptămâna trecută. N-a putut sta departe de sport şi de antrenamente prea mult timp. După doar o zi, Genia a mers la sală. Micuţa refugiată a început să practice taekwondo de la vârsta de 6 ani. În doar trei ani, a strâns în jur de 20 de medalii de aur, argint și bronz, la campionate naționale și este aproape de a obține centura neagră la copii.

La vârsta ei de doar 9 ani are un singur ţel: titlul mondial

Stilul de antrenament, diferit faţă de ce ştiu noii săi colegi, a impresionat pe toată lumea. Chiar dacă se înţeleg mai greu, taekwondo-ul este puntea care îi leagă. "Îmi place mult aici, copiii sunt foarte prietenoşi, încercăm să legăm câteva cuvinte în engleză şi ne înţelegem bine", a declarat Genia - campioană taekwondo Ucraina. Mama Geniei poate numi cu uşurinţă Alba Iulia a doua sa casă, dar sufletul şi gândul îi zboară spre casa şi soţul ei, lăsaţi în urmă.  

"Îmi place foarte tare aici, dar vrem să ne întoarcem acasă când se termină războiul. Oamenii sunt foarte buni aici şi ne ajută foarte mult. Mulţumim foarte mult, dar vrem să ne întoarcem acasă!", a declarat Viktoria - mama Geniei. Înainte de război, Genia avea o viață normală: școală și antrenamente. Se antrena de 6 ori pe săptămână și se pregătea pentru o competiție internațională de taekwondo ce se va desfășura în luna mai, în Grecia. La vârsta ei de doar 9 ani are un singur ţel: titlul mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Campioană în Ucraina, refugiată în România. La doar 9 ani, micuţa Genia i-a impresionat pe noii săi colegi de la clubul de taekwondo