Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ghiozdane îngrozitor de grele pentru elevi, Ministerul Educaţiei ridică din umeri

Odată cu noile reguli din şcoli, auxiliarele s-au întors pe băncile elevilor. Şi cântăresc mai mult ca niciodată.

de Redactia Observator

la 26.01.2018 , 01:19

Odată cu noile reguli din şcoli, auxiliarele s-au întors pe băncile elevilor. Şi cântăresc mai mult ca niciodată. În fiecare dimineaţă, copiii trebuie să care în spate chiar şi câte opt kilograme. Nu au dulapuri în clase, deci nu-şi pot lăsa la şcoală cărţile, caietele sau echipamentele sportive. 

Briana este în clasa a cincea şi spune ca astăzi e un caz fericit. Are şi zile mai încărcate, în care ghiozdanul poate fi şi mai greu de atât: "Foarte greu, în unele zile mi-l cară mama, anul trecut m-a durut spatele şi de atunci nu l-am mai dus eu dimineata." 

Anul trecut, ministrul Educaţiei a interzis toate auxiliarele de pe piaţă, pentru că erau neautorizate. În locul lor, pe băncile elevilor au apărut culegerile aprobate de Minister. În total, peste 1.200 de titluri. 

Vezi și

Profesorii spun însă că manualele nu au informaţii suficiente, aşa că nu se pot lipsi de auxiliare sub nicio formă. Mai ales că acum toate sunt cumpărate cu acordul asociaţiei de părinţi. 

Soluţia ideală ar fi ca în şcoli să existe câte un dulap pentru fiecare copil. Dar, din lipsă de spaţiu şi de bani, acest lucru se întâmplă în foarte puţine cazuri. 

Ca să ajungă în şcoală, profesorii selectează auxiliarele din lista celor aprobate de Ministerul Educaţiei, le recomandă dirigintelui clasei, care, la rândul lui, le prezintă adunării generale a părinţilor. Ei sunt practic cei care au ultimul cuvânt de spus. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Ghiozdane îngrozitor de grele pentru elevi, Ministerul Educaţiei ridică din umeri