Antena Meniu Search
x

Clisura Dunării, un ţinut de o frumuseţe uluitoare

Există în România ţinuturi de o frumuseţe uluitoare. Poposim în Clisura Dunării, locul unde Munţii Carpaţi îmbrăţişează apele învolburate al fluviului. Odată ajunşi aici, veţi avea senzaţia că aţi cucerit lumea.

Vezi și

Există în România ţinuturi de o frumuseţe uluitoare. Poposim în Clisura Dunării, locul unde Munţii Carpaţi îmbrăţişează apele învolburate al fluviului. Odată ajunşi aici, veţi avea senzaţia că aţi cucerit lumea. Statuia lui Decebal, Cazanele sau Peştera Veterani toate au un farmec aparte. Aici, răsăritul este un vis din care, cel mai probabil, nu veţi dori să vă treziţi.

Ca să ajungeţi în Defileul Dunării, cel mai scurt drum este prin Piteşti, Slatina, apoi Craiova. Dacă aţi obosit, puteţi lua o pauză. Dacă sunteţi însă nerăbdători, mai faceţi încă două ore cu maşina şi ajungeţi la Orşova, oraşul pitoresc de pe malul Dunării.

Ghidaţi de un localnic sau doar de o hartă, porniţi către Clisura sau Defileul Dunării, între localităţile Moldova Nouă şi Gura Văii. De departe, veţi vedea culmile stâncoase ale Masivul Ciucarul Mare. În zori, ceaţa ce se ridică încet dintre munţi taie îţi taie răsuflarea. Mai târziu, la orele prânzului, crestele galbene strălucesc scăldate în soare.

Între localităţile Eşelniţa şi Dubova, se iveşte o zonă de-a dreptul spectaculoasă.Cazanele Mici şi Mari. Aici, Dunărea se îngustează între pereţii înalţi de stâncă, iar curenţii puternici dau senzaţia că apa este într-o continuă fierbere. De pază stă semeaţa statuie a lui Decebal. Are 55 de metri înălţime şi este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa.

La Cazanele Mari, puteţi admira Dunărea doar dacă vă plimbaţi cu o barcă închiriată. Preţul este pentru toate buzunarele şi veţi surprinde, astfel, imagini fascinante.

La doar o aruncătură de băţ, daţi de Peştera Punicova, săpată sub Ciucarul Mare. Este cea mai mare grotă din tot Defileul Dunării. Şi nu-i singura din zonă. Pentru o vacanţă merită să vă rezervaţi câteva zile. Spectacolul din Clisura Dunării este unic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Clisura Dunării, un ţinut de o frumuseţe uluitoare