Antena Meniu Search
x

Gunoierii care muncesc pentru o Capitală curată. Angajaţii de la salubritate îndură frig, dar şi dispreţ

Când oraşul doarme, gunoierii muncesc! Fără ei, străzile Capitalei ar arăta cu totul altfel. Am înota într-o mare de gunoaie şi am respira un aer toxic.

Vezi și

Când oraşul doarme, gunoierii muncesc! Fără ei, străzile Capitalei ar arăta cu totul altfel. Am înota într-o mare de gunoaie şi am respira un aer toxic. Puţin ştiu, însă, că meseria lor nu este deloc una uşoară. În ciuda frigului, a ploii sau a programului dificil, mulţi spun că merită. Cel puţin, pentru a putea supravieţui.

În fiecare noapte, gunoiul este strâns, încărcat în camioane şi dus la marginea oraşului. Zeci de oameni muncesc de zor ca să cureţe străzile din Capitală. Ca să le poată pune copiilor o pâine pe masă, sunt nevoiţi să înfrunte frigul sau ploaia, iar, uneori, priviri piezişe sau dispreţuitoare. Sau, dimpotrivă, indiferenţa celor ce trec pe lângă ei. 

Puţini ştiu că meseria oamenilor ce păstrează străzile curate nu este deloc uşoară. 

Nu e greu, însă, să ne imaginăm ce ne-am face dacă nu ar mai exista gunoieri.  

În New York, spre exemplu, meseria de gunoier este foarte căutată şi asta pentru că salariul este unul atractiv. Un începător poate câştiga până la 30 de mii de dolari pe an. Iar, după cinci ani de muncă, veniturile se pot dubla. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Gunoierii care muncesc pentru o Capitală curată. Angajaţii de la salubritate îndură frig, dar şi dispreţ