Antena Meniu Search
x

Canicula sufocă marile orașe. După luni de vară stricate de ploi, a venit canicula

Dacă marea stinge valul de caniculă, betoanele sufocă marile oraşe. În Capitală, temperaturile resimţite au depăşit şi 36 de grade. Acolo unde oamenii se adăposteau la începutul săptămânii din calea ploilor, au căutat astăzi orice colţ de umbră şi răcoare.

Vezi și

Dacă marea stinge valul de caniculă, betoanele sufocă marile oraşe. În Capitală, temperaturile resimţite au depăşit şi 36 de grade. Acolo unde oamenii se adăposteau la începutul săptămânii din calea ploilor, au căutat astăzi orice colţ de umbră şi răcoare. Au umplut parcurile, ştrandurile şi terasele, iar în faţa tonetelor cu îngheţată s-au făcut cozi. 

Un salt în piscină a fost astăzi cea mai bună reţetă pentru a învinge canicula în Târgu Mureş. După aproape două luni în care condiţiile meteo au pus probleme întregii ţări iată că acest sfârşit de săptămână atrage mii de vizitatori unde altundeva decât la ştrand.

În Timişoara au fost astăzi 32 de grade Celsius. O temperatură numai bună pentru o bătaie cu apă, chiar în centrul oraşului. După spectacolul tricourilor ude, oamenii au trecut la îngheţată.

Aerul fierbinte a cuprins şi oraşu Târgu Jiu. Oamenii fug de caniculă adăpostindu-se în parcuri. Aici temperaturile scad cu câteva grade iar confortul termic se resimte altfel.

34 de grade au înfruntat şi orădenii, care s-au adăpostit la terase cu băuturi reci în faţă.

Cel mai cald a fost astăzi în vestul ţării, unde s-au înregistrat şi 34 de grade Celsius. În Craiova, termometrele au arătat 32 de grade, iar în Iaşi, 31. În Capitală, din cauza nivelului ridicat al umidităţii din aer, corpul uman a resimţit şi cu 4 grade mai mult decât valorile din termometre. O surpriză chiar şi pentru turiştii veniţi din Spania, ţară afectată de un val istoric de caniculă. 

Şi săptămâna viitoare, temperaturile vor fi la fel de ridicate. Nu va ploua decât izolat, în special în zonele de munte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Canicula sufocă marile orașe. După luni de vară stricate de ploi, a venit canicula