Antena Meniu Search
x

Capcane care pot ucide animalele salbatice se vand pe internet

Capcanele care pot ucide animalele salbatice se vand pe sub mana, in pietele din Capitala, dar si pe internet. Cine vrea sa cumpere nu are nevoie de niciun document. Doar de bani. Iar braconajul e in floare.

Vezi și

Comercializarea de capcane, care pot fi folosite la prinderea animalelor e interzisa, doar ca legea e interpretabila.

Capcana nu se vinde la liber, ci la comanda. Cine e interesat trebuie sa stie unde sa intrebe. Reporterii de la Observator la piata din Obor si au gasit rapid un comerciant descurcaret.

20 de lei le-a cerut vanzatorul pentru o capcana. Pe internet, sunt ceva mai scumpe, dar si oferta e variata. Zeci de modele de arme care pot omori animale, de toate marimile, se vand online. Nimeni nu cere documente si pe nimeni nu intereseaza la ce sunt folosite.

Comerciantul explica si ce va trebui sa facem dupa ce animalul cade in capcana: „Practic, ii rupe. il prinde cu laba acolo. Numai ca falcile care se inchid o sa il raneasca la picior. Ele au un lant si se ancoreaza. Dar, dupa aia, tot trebuie sa cheme pe cineva sa-l tranchilizeze, sa-l scoata din capcana”.

Capcanele sunt interzise, dar legea nu e clara. Cine vrea o arma care poate fi letala pentru animale, trebuie doar sa aiba bani. Daca nu e prins de oamenii legii in flagrant, e negustor cinstit.

Anul trecut, angajatii de la Inspectoratul de Politie au participat la peste 1.000 de infractiuni legate de braconaj. Braconierii risca intre trei si sapte ani de inchisoare, doar ca sunt greu de prins.

Sute de animale sunt vandute pe piata neagra, la preturi de nimic. 400 de lei o caprioara si 600 de lei, un urs.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Capcane care pot ucide animalele salbatice se vand pe internet