Antena Meniu Search
x

Video Capcanele morţii pe drumurile din România. Ministerul Transporturilor pregăteşte o aplicaţie pentru semnalarea problemelor

Drumurile noastre, pericol public. Parapeţi de protecţie lipsă, semne de circulaţie ascunse, lucrări prost semnalizate şi gropi. Şoselele noastre sunt adevărate capcane în care pierdem timp, nervi şi, mai grav, oameni dragi. Pentru a remedia o parte dintre probleme, Ministerul Transporturilor pregăteşte o aplicaţie prin care şoferii vor putea raporta online toate problemele de pe traseu.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 01.09.2021, 22:06

Vezi și

Acesta este un rost de dilataţie situat pe viaductul Bahna, pe drumul european 70, ce face legătura între Drobeta Turnu Severin şi oraşul Orşova. Pe scurt, aşa arată cronica unei tragedii anunţate. Plăcile din metal se pot desprinde oricând şi vor tăia cauciucurile unui şofer ghinionist. Astfel de capcane ne pândesc pe toate drumurile.

Mădălin Chipirlin, Asociaţia Legal Drive: Exemplul poate fi şi această intersecţie a DJ 562 cu DN 56A, unde se poate observa că nici măcar un simplu semn de stop în această intersecţie nu este prezent.

Alt drum, alte probleme. În Dolj,  DN 55 Craiova - Bechet a intrat în reparaţii de 7 ani. Trebuia să fie gata în urmă cu 4 ani, dar lucrările s-au împotmolit. Culmea, pe porţiunile care sunt gata, marcajele rutiere s-au şters deja. Iar pe celelalte bucăţi de drum, şoferii fac slalom printre obstacole.

Capcanele morţii pe drumurile româneşti 

Pe acelaşi subiect

Cristina Oprea, reporter Observator: Breteaua care ocolește lucrările abandonate de ani de zile apare din scurt şi îi obligă pe şoferi să facă manevre bruşte. O singură secundă de neatenţie poate fi fatală pe porţiuni de drum cum este şi aceasta.

Şi în oraş, şofer să fii, noroc să ai. Pe această stradă din Craiova, deşi accesul nu este permis pe ambele sensuri, indicatorul este pitit după colţul unei case. Proprietarul e la capătul răbdării.

"A trecut o maşină din partea aia, mai mare, şi l-a lovit când a întors. Mi-a rupt şi mie colţul aici la ăsta, dacă vedeţi. Că a făcut aşa şi l-a rupt. Am încercat eu să mă urc, dar nu ajung acolo să îl întorc măcar".

Lista problemelor e fără sfârşit: parapeţi de protecţie lipsă, semne de circulaţie ascunse de vegetaţie, lucrări prost semnalizate, carosabil făcut praf. 

Între timp, Ministerul Transporturilor pregăteşte o aplicaţie prin care şoferii vor putea raporta online toate problemele de pe şosele. O dată la trei luni, situaţiile semnalate vor fi analizate şi remediate. Proiectul se află în dezbatere publică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Capcanele morţii pe drumurile din România. Ministerul Transporturilor pregăteşte o aplicaţie pentru semnalarea problemelor