Zeci de amenzi aplicate în Ivești, pentru cei care încercau să părăsească localitatea carantinată (Video)

De Adrian Obreja.
Publicat: 26.10.2020, 16:48.
Actualizat: 26.10.2020, 16:49

Locuitorii din localitatea carantinată Iveşti, judeţul Galaţi, le dau mari bătăi de cap polţiştilor şi jandarmilor care trebuie să-i păzească zi şi noapte. Deşi sunt confirmaţi la testul pentru virusul SARS-CoV 2, mulţi dintre ei încearcă să iasă din localitate cu orice preţ. Până acum au fost sancţionate 80 de persoane, iar alte trei s-au ales cu dosar penal.

De aproape două săptămâni, nimeni nu iese, nimeni nu intră în comuna Iveşti. Oamenii şi-au pierdut răbdarea şi au început să dea vina unii pe alţii pentru situaţia în care se află.

Deşi sunt confirmaţi pozitiv la testul pentru virusul SARS-CoV2, mulţi dintre ei încearcă să iasă din localitate cu orice preţ. Un bărbat a fost prins de jandarmi în timp ce încerca să iasă cu maşina printr-o pădure de la marginea satului. Omul şi-a croit drum cu lopata pentru a părăsi zona carantinată.

După ce au încercat să iasă din localitate pe drumuri lăturalnice, pe lângă pădure, autoritățile au baricadat aceste căi de acces, ca să fie sigure că nu mai părăsește nimeni această locație.

Alţii au fost mai direcţi. Doi localnici, soţ şi şoţie, s-au ales cu dosare penale după ce au încercat să păcălească jandarmii care asigură filtrele la intrarea în localiate. Încercarea le-a fost răsplătită cu dosare penale.

Mircea Badin, jandarm: Sunt undeva la 80 de amenzi aplicate în zona Ivești. Majoritatea sunt avertisment pentru că oamenii au înțeles, dar avem și situații unde s-a aplicat amendă contravențională.

Valoarea amenzilor se ridică la 17 mii de lei. Ultimul bilanţ al autorităţilor arată o rată de infectare de 10,7 la mia de locuitori. Iveşti este a doua comunitate carantinată din judeţul Galaţi, după comuna Cuca.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.