Antena Meniu Search
x

Oraşul Motru este în carantină, după moartea copilului de patru ani! Toate şcolile şi grădiniţele au fost închise

Vezi și

Cazul de meningită de la Motru a fost confirmat. De 24 de ore, oraşul este în carantină, iar autorităţile au închis toate şcolile şi grădiniţele. Dezinfectează chiar şi scările de bloc, în timp ce sute de părinţi au ajuns cu copiii la cabinetele medicilor de familie pentru tratament.

O moarte fulgerătoare provocată de o boală extrem de agresivă. Medicii legişti au confirmat că Eduard Toma a fost ucis de meningită. Înainte să împlinească patru ani. Iniţial, părinţii au crezut că se confruntă cu o răceală. Simptomele pot fi foarte asemănătoare, spun medicii. 

Vindilescu Loredana, educatoarea lui Eduard: "S-a comportat exact ca şi până acum. Chiar în ultima zi am avut jocuri distractive şi dacă ar fi fost cât de cât apatic, s-ar fi observat. El a fost vioi până când a plecat acasă."

Riscul de epidemie a dat alarma până în Ministerul Sănătăţii. Oraşul Motru este în carantină. Autorităţile au închis toate şcolile şi grădiniţele pentru dezinfecţie, în timp ce cabinetele medicilor de familie au devenit, peste noapte, neîncăpătoare. Sute de copii au fost imunizaţi împotriva bolii care poate ucide în numai câteva ore. 

Febra, durerea de cap şi ameţeala sunt primele simptome ale meningitei. Dacă gâtul rămâne înţepenit, iar copilul începe să aibă convulsii, înseamnă că boala avansează cu viteză.

Ministrul Sănătăţii face apel la calm.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: "La Gorj, este epidemie sau nu? Nu este epidemie. A fost un singur caz. Atenţionarea noastră este de a respecta minimele norme de igienă şi de a se vaccina."

Doi copii care au intrat în contact cu Eduard sunt în continuare internaţi la spital, cu suspiciuni de meningită. Fratele băiatului de patru ani primeşte un tratament mai complex. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Oraşul Motru este în carantină, după moartea copilului de patru ani! Toate şcolile şi grădiniţele au fost închise