Antena Meniu Search
x

Lista țărilor din "zona galbenă" a fost actualizată. Cine intră de astăzi în carantină, la întoarcerea în România

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic a fost actualizată conform Hotărârii nr 36 din 21.07.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Listă intră în vigoare de la data de 18.08.2020 ora 0:00 și cuprinde 38 de țări/regiuni în cazul cărora se aplică măsura carantinării timp de 14 zile, la revenirea în România.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.08.2020, 10:17

  • Persoanele care se întorc în România din aceste zone/țări vor fi plasate automat în carantină timp de 14 zile.
  • Șase regiuni spaniole au intrat pe lista zonelor cu risc epidemiologic.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis ca românii care se întorc din șase regiuni ale Spaniei să intre automat în carantină pentru 14 zile. Măsura este valabilă pentru persoanele care vin din Regiunea Aragon, Regiunea Cataluna, Regiunea Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Țara Bascilor și Regiunea Navarra.

În zona galbenă (carantină 14 zile) sunt următoarele ţări:

Aruba, Insulele Turks și Caicos, Sint Maarten, Panama, Maldive, Bahrain, Peru, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Columbia, Insulele Feroe, Brazilia, Puerto Rico, Israel, Statele Unite ale Americii, Suriname, Argentina, Kuweit, Costa Rica, Bolivia, Kosovo, Bahamas, Chile, Qatar, Africa de Sud, Republica Dominicană, Kazahstan, Capul Verde, Muntenegru, Luxembourg, Palestina, Republica Moldova, Irak, Regatul Spaniei – regiunile: Aragon, Cataluna, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Țara Bascilor, Bosnia și Herțegovina, Belize, Malta, Guam și Eswatini.

Lista țărilor din "zona galbenă" a fost actualizată

Textul Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență: 

Art.4 (1) Se aprobă lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat, actualizată la data de 17.08.2020.

(2) Pentru Regatul Spaniei măsura carantinării se aplică doar pentru regiunile în care rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori este mai mare decât cea înregistrată în România, după cum urmează: a) Regiunea Aragon; b) Regiunea Cataluna; c) Regiunea Comunidad de Madrid; d) Insulele Baleare; e) Țara Bascilor; f) Regiunea Navarra.

Art.5 Se aprobă măsura suspendării zborurilor spre și dinspre România, efectuate de operatorii economici din aviație, din țările prevăzute în lista menționată la art.4, cu excepția zborurilor spre și dinspre Regatului Spaniei.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Lista țărilor din "zona galbenă" a fost actualizată. Cine intră de astăzi în carantină, la întoarcerea în România