Antena Meniu Search
x
LIVE

Pașii spre un bronz strălucitor și sănătos. Care sunt sfaturile specialiştilor (Video)

Doar expunerea normală la razele soarelui nu ne va aduce bronzul mult visat. De fapt, pentru arămiul pielii după care tânjim, pregătirile trebuie să înceapă cu câteva săptămâni înainte. Cum aşa?

De Nadina Zisu la 24.05.2019, 14:06
Vezi și

Doar expunerea normală la razele soarelui nu ne va aduce bronzul mult visat. De fapt, pentru arămiul pielii după care tânjim, pregătirile trebuie să înceapă cu câteva săptămâni înainte. Cum aşa?

Colega noastră, Nadina Zisu a întrebat iar specialiştii au răspuns. Iată ce reguli trebuie să respectăm şi de ce să ne ferim ca să nu ne alegem, pe lângă bronz, şi cu probleme ale pielii. 

Luiza Eacobescu, nutriţionist: Cu două-trei săptămâni înainte de expunerea la soare, eu recomand să consumăm suplimente de astaxantină. Este un antioxidant care, practic, ne creează un filtru intern împotriva ultraradiaţiilor. Aşadar, organele interne sunt protejate de efectele negative ale soarelui. Ulterior, dacă ne dorim să activăm melanina din piele, ar trebui să avem în dieta noastră zilnică alimente care sunt bogate în carotenoizi.  Aici mă refer la cartoful dulce, la morcovi, la caise, la roşii, papaya, mango.

Luiza Eacobescu, nutriţionist: Dacă ne dorim să avem o piele frumos bronzată, ar trebui să ţinem cont şi de hidratarea pielii. Aici vorbim de aportul alimentelor bogate în Omega3: uleiul de măsline, peştele gras, seminţele de chia, seminţele de in.

Să vedem ce ne spune dermatologul. Este expunerea la razele ulteaviolete recomandată pentru fiecare tip de piele?

Olga Simionescu, dermatolog: Dacă este foarte blondă, nu are melanină - nu are pigmentul protector, nu poate să stea la soare, pentru că se arde şi pentru că îi creşte riscul de a dezvolta un cancer cutanat. Dacă este pigmentată - vorbim despre 6 tipuri de piele, din care pigmentarea începe de la tipul 3 şi continuă până la 6, atunci ar putea să stea la soare. Fiindcă soarele creşte sinteza de vitamina D3, toată lumea tânjeşte după soare.

Olga Simionescu, dermatolog: Cremele care protejează împotriva radiaţiilor ultraviolete de tip A şi B, pentru că doar acestea intră la nivelul pielii, creme loţiuni, soluţii în general - agenţii ecran - aşa cum îi numim, sunt foarte buni pentru protecţie împotriva carcinoamelor. Dacă un om are sindromul nervilor displazici - are foarte multe aluniţe - din care unele arată urât, atunci, dacă pielea lui este foarte deshisă la culoare, trebuie să se teamă şi să nu stea deloc în băi de soare.

Aşadar, pe cât de deschisă la culoare ne este pielea, pe atât de mult trebuie să ne ferim de soare, oricât ne-am dori bronzul. În concluzie: 

Olga Simionescu, dermatolog: Cine este blond, nu are voie să stea la soare. Cine este descendent din familie cu cancer de piele, nu are voie să stea la soare. Cine este brunet, are voie să stea la soare. Toată lumea trebuie să evite prânzul.

Renunţăm aşadar la soare. Şi suntem tentaţi să apelăm la solar. Greşit.

Olga Simionescu, dermatolog: Sunt state întregi ale lumii care au interzis solarele, pentru că Organizaţia Mondială a Sănătăţii încă din anul 2009 a definit solarele ca agenţie carcino-genetici umani. Adică inductori de cancer. Se pare că la oamenii blonzi, solarul este complet periculos, nociv.

Iar dacă vrem să ascultăm sfaturile emdicului şi să evităm soalrul, mai există totuşi o variantă pentru obţienrea bronzului dorit: bronzarea organică, procedeu despre care colega noastră, Nadina Zissu a vorbit cu Monia, un tehnician în bronzare organică. 

Monia, un tehnician în bronzare organică: Este un extract din trestie de zahăr, este pe bază naturală, nu afectează cu absolut nimic corpul. Este un bronz uniform, plăcut, o culoare nu foarte roşcăţică, dă o culoare frumoasă pielii. Mai întâi de toate, o să rog clienta, înante de a ajunge la bronzare, să îşi facă un peeling acasă, după care să îşi ia hăinuţe cât mai lărguţe pe ea, pentru a putea face corect bronzarea organică. În primul rând când venim la bronzare nu trebuie să avem pe corp deodorant, cremă, parfum, fond de ten sau alte substanţe. Când ajungem aici, o să dăm cu un spray pentru stabilirea PH-ULUI.

Rezultatele sunt vizibile chiar la câteva minute după aplicarea spray-ului bronzant pe corp, iar culoarea se intensifică în decurs de 8 ore. Iar ca să menţinem bronzul, trebuie să evităm băile fierbinţi sau mersul la piscină. De asemenea, în primele două zile, este recomandat să nu purtăm haine foarte deschise la culoare. Iar medicii dau undă verde procedurii.

Olga Simionescu, dermatolog: Bronzarea poate fi făcută cu substanţe aplicate pe piele, în cadrul cărora bronzarea organică - singura agreată de către FDA este cea cu DHA, prin care, se pare că dacă e aplicată la nivelu pielii exclusiv, nu există formule nocive, trebuie totuşi evitate zonele sensibile: ochii, regiunea nazală. Şi, dacă nu este bine aplicată, bronzul nu este uniform. Însă, ar fi o procedură preferabilă, la fel ca şi cremele camuflante, care sunt din ce în ce mai de bună calitate astăzi.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Pașii spre un bronz strălucitor și sănătos. Care sunt sfaturile specialiştilor (Video)