Antena Meniu Search
x

Păcăleala din galantare. Produse promovate ca fiind "ca la mama acasă" conţin o lungă listă de ingrediente periculoase pentru sănătate

Etichetele si nu gustul, vând mezelurile! Zeci de sortimente de cârnaţi, salam, pastramă sau muşchiuleţ sunt promovate ca făcute ca la mama acasă.

Vezi și

Etichetele si nu gustul, vând mezelurile! Zeci de sortimente de cârnaţi, salam, pastramă sau muşchiuleţ sunt promovate ca făcute ca la mama acasă. În realitate, însă, sunt produse cu ingrediente pe care nu le găseşti în nicio bucătărie - aditivi, soia sau emulsie de şorici. Legea nu este încălcată. Dar gustul tradiţional este găsit cu greu.

Gustul, mirosul sau aspectul nu mai sunt criterii suficiente după care putem să alegem un mezel. Simţurile clienţilor sunt înşelate cu o listă lungă de ingrediente, dintre care unele chimice. Chiar şi sarea adăugată în exces poate păcăli gustul.

La Centrul Naţional pentru încercarea şi expertizarea produselor, Larex, ajung toate probele pe care inspectorii de la Protecţia Consumatorilor le găsesc pe piaţă. 

Din punct de vedere legal, producătorul nu a greşit. Dar inscripţionarea cu o astfel de menţiune îl poate face pe consumator să creadă că a cumpărat un mezel cu un aditiv mai puţin. Fals!

Produsele tradiţionale ar trebui să fie unele din cele mai sănătoase mezeluri. Asta, dacă respectă, atât legea, cât şi reţeta.

E-urile sunt acceptate şi folosite în toată Uniunea Europeană, iar producătorii sunt obligaţi să le treacă pe etichetă. Lista de ingrediente trebuie să fie primul criteriu după care alegem un mezel. Practic, mâncăm exact ce ne permite legea. Dar asta nu înseamnă că este şi sănătos. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Păcăleala din galantare. Produse promovate ca fiind "ca la mama acasă" conţin o lungă listă de ingrediente periculoase pentru sănătate