Antena Meniu Search
x

Carne de oaie preparată după reţete vechi de secole. De la stână, în restaurantele de cinci stele

Carnea de oaie devine, încet-încet, preferata românilor. Oamenii au ajuns la concluzia că, dacă este preparată aşa cum trebuie, nu mai are mirosul acela care îi ţinea departe pe majoritatea.

de Redactia Observator

la 08.11.2019, 17:05

Vezi și

Carnea de oaie devine, încet-încet, preferata românilor. Oamenii au ajuns la concluzia că, dacă este preparată aşa cum trebuie, nu mai are mirosul acela care îi ţinea departe pe majoritatea.

Totuşi, dacă nu sunteţi tentaţi să mâncaţi pastramă de oaie gătită de chefi, cu tot felul de mirodenii, ar fi bine să daţi fuga la o stână unde ştiţi că ciobanii gătesc.

Acolo veţi putea gusta carne de oaie preparată după reţete vechi de secole. Fără condimente exotice, dar cu un gust de neuitat.

La poalele munţilor Şureanu, oaia este pregătită de ciobani întocmai ca pe vremuri. Rumenită la proţap, apoi afumată trei-patru ore în fum de fag sau de stejar. Astfel, carnea prinde o aromă specială şi se păstrează chiar şi o săptămână.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nicăieri nu veţi găsi pastramă mai bună ca la munte, spun ciobanii. Oaia este alternativa sănătoasă la porc, mai ales de când a apărut pesta porcină. În piaţă, costă 25 de lei kilogramul.

Chiar şi aşa, consumăm doar 2,3 kilograme pe an, pe cap de locuitor, în timp ce carnea de porc rămâne pe primul loc, cu 36 de kilograme consumate anual.

Ţara noastră este al treilea cel mai mare crescător de oi şi capre din Europa, după Marea Britanie şi Spania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » Carne de oaie preparată după reţete vechi de secole. De la stână, în restaurantele de cinci stele