Antena Meniu Search
x

Exclusiv. În cea mai mare hală din Bucureşti, carnea pentru Sărăbători e vândută direct de pe jos, în praful unei lucrări de construcţii

Carnea de porc, alimentul vedetă de sărbători, se vinde şi de pe jos, dacă e ieftină!

Vezi și

Carnea de porc, alimentul vedetă de sărbători, se vinde şi de pe jos, dacă e ieftină! Într-una dintre cele mai mari pieţe din Bucureşti, cumpărătorii sunt atât de mulţi în această perioadă, încât nimeni nu mai ţine cont de igienă. Marfa stă în saci, direct pe podea. Pe masă, nu în frigidere. Şi, deseori, în praf. Pentru că, lângă unele galantare, câţiva muncitori renovează. Reporterii Observator au filmat neregulile cu o cameră ascunsă. Iar inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au pornit un control imediat după ce au văzut imaginile. Mare atenţie, aşadar, unde vă faceţi cumpărăturile.

- Dar are ceva că o ţineţi aşa, afară?

- Nu! Chiar nu are nimic, pentru că e foarte proaspătă... Noi o punem pe masă, se vinde!

Ne aflăm într-una dintre cele mai mari hale de carne din Capitală. Un loc în care oamenii aproape că se calcă pe picioare în preajma Sărbătorilor. Nimeni nu întreabă de acte, toată lumea se uită la preţ. Şi atinge. Carnea ţinută nu în frigider, ci direct pe mese. 

Pe acelaşi subiect

Doamna îşi alege nişte maţe... şi, desigur, nu cumpără toata marfa pe care pune mâna. La doi paşi, e praf. Praf adevărat. Lângă galantare, se lucrează. E şantier. O uşă deschisă ne lasă să tragem cu ochiul şi acolo unde, de obicei, clienţii nu pătrund. În spatele galantarelor. Carnea stă în saci. Pe jos. 

Cu o listă întreagă de nereguli filmate, cerem explicaţii. Mergem mai întâi la vânzători... "Patronul le aduce, nu ne dă nouă explicaţii, ştiţi ce zic!"

Nelămuriţi, ajungem cu imaginile şi la inspectorii de la Protecţia Consumatorului: "Da, clar că nu respectă nicio condiţie de igienă, nu mai vorbim de preţuri! Depozitări în condiţii improprii şi aici pe jos." Cu imaginile surprinse de noi pe camera scunsă, am ajuns până-n faţa inspectorilor de la Autoritatea Naţională pentru protecţia Consumatorilor care a hotărât de-îndată să pornească un control.

Până la măsurile autorităţilor, fiecare dintre noi trebuie să ştie ce riscă dacă nu e atent de unde cumpără şi, mai ales, cum să se păzească. Neverificată, carnea de porc poate purta trichinella spiralis, o afecţiune care, netratată, poate duce până la moarte. Iar la Observator am demonstrat, chiar în urmă cu câteva zile, cât de uşor poţi vinde carne fără analize oricărei măcelării dacă preţul e cel corect.

Ţinută în condiţii improprii carnea se poate infesta cu salmonella, stafilococi sau Escherichia Coli. Inclusiv infecţiile de acest fel pot provoca boli grave şi chiar moarte.  

Sfaturile medicilor sunt clare. Să avem grijă de unde ne aprovizionăm cu carne, să fim atenţi la culoarea ei, dar şi la miros. Dar nu în ultimul rând, să o gătim corespunzător.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Exclusiv. În cea mai mare hală din Bucureşti, carnea pentru Sărăbători e vândută direct de pe jos, în praful unei lucrări de construcţii