Antena Meniu Search
x

Video Carnea de miel, mai scumpă ca acum un an. Preţul pentru un kilogram ar putea creşte cu cel puţin 10%

Aşteptăm Paştele cu nerăbdare, dar şi cu ochii pe preţuri. Carnea de miel va costa mai mult anul acesta, pentru a acoperi scumpirile în lanţ. Însă oamenii spun că sunt dispuşi să plătească oricât ca să păstreze tradiţia. Până la urmă, e o cheltuială pe care mulţi o fac doar o dată pe an. 

de Angela Bertea

la 14.03.2022, 18:20

Vezi și

George Boca creşte oi de patru ani. Anul acesta are deja 400 de miei, dar numărul ar putea să crească, pentru că mai are oi gestante. Fermierul se aşteaptă să obţină un preţ mai mare pe kilogramul de carne la carcasa de miel şi să mai amortizeze din cheltuieli, având în vedere şi scumpirile în lanţ din ultima perioadă. 

George Boca, fermier: S-a mai scumpit un pic, zic eu, pentru că s-au scumpit şi celelalte, îngrăşământul pentru a produce furajele pentru animale şi motorina, şi cheltuielile cu personalul cred că undeva la 35 de lei. Faţă de anul trecut un pic mai mult, cu vreo cinci lei pe kilogram.

Sub acest preţ, ar ieşi în pierdere. 

George Boca, fermier: Ar însemna să nu ne scoatem cheltuielile.

Pe acelaşi subiect

''O să cumpăr. Îmi place. Nu indiferent de preţ, dar sunt sigur că concurenţa îşi va spune cuvântul. 20-22 a fost anul trecut. Deci anul ăsta 30 mi se pare normal.''

''Categoric da, voi cumpăra. Fără carne de miel la masa de Paşte parcă nu-i completă sărbătoarea.''

''Nu o să lipsească. Tradiţia. Şi trebuie să mănânci şi ceva carne, nu numai legume.'' 

''E tradiţie. Aşa am crescut şi aşa ştiu, că de Paşte trebuie să fie miel. Şi dacă nu mănânc carne de miel de Paşte, nu e Paşte.'' 

Preţul pentru un kilogram ar putea creşte cu cel puţin 10%

Cei din industria alimentară cred că preţul la carnea de miel se va ajusta de la sine. 

Dragoş Frumosu, preşedinte Sindalimenta: Nu se vor înghesui să cumpere, vor scădea vânzările, se vor îndrepta către alte tipuri de carne mai ieftină la kilogram şi atunci mai mult ca sigur că în ultimele zile înainte de Paşte se va aşeza.

Anul trecut, preţul unui kilogram de carne de miel, la carcasă, era în jur de 25 de lei. Anul acesta, specialiştii cred că vom asista la o creştere a preţului cu cel puţin zece procente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Carnea de miel, mai scumpă ca acum un an. Preţul pentru un kilogram ar putea creşte cu cel puţin 10%