Antena Meniu Search
x

Video Mielul de Paşte, mai scump faţă de anul trecut. Cât vor plăti românii pentru un kilogram de carne de miel

Aşteptăm Paştele cu nerăbdare, dar şi cu ochii pe preţuri. Carnea de miel va fi mai scumpă anul acesta, pentru a acoperi creşterile de preţ în lanţ. Pentru a păstra tradiţia, oamenii spun că sunt dispuşi să plătească oricât va fi nevoie. Până la urmă, e o cheltuială pe care mulţi o fac doar o dată pe an.

de Redactia Observator

la 13.03.2022, 21:35

Vezi și

George Boca creşte oi de patru ani. Anul acesta are deja 400 de miei, dar numărul ar putea să crească, pentru că mai are oi gestante. Fermierul se aşteaptă să obţină un preţ mai mare pe kilogramul de carne la carcasa de miel şi să mai amortizeze din cheltuieli, având în vedere şi scumpirile în lanţ din ultima perioadă.

George Boca, fermier: ”S-a mai scumpit un pic, zic eu, pentru că s-au scumpit şi celelalte, îngrăşământul pentru a produce furajele pentru animale şi motorina, şi cheltuielile cu personalul, cred că undeva la 35 de lei. Faţă de anul trecut un pic mai mult, cu vreo cinci lei pe kilogram”.

Fermierii cresc prețurile ca să nu iasă în pierdere 

Bărbat: ”O să cumpăr. Îmi place. Nu indiferent de preţ, dar sunt sigur că concurenţa îşi va spune cuvântul. 20-22 de lei a fost anul trecut. Deci anul ăsta 30 mi se pare normal”.

Pe acelaşi subiect

Femeie: ”Categoric voi cumpăra. Fără carne de miel la masa de Paşte parcă nu-i completă sărbătoarea”.

Bărbat:Nu o să lipsească. Tradiţia. Şi trebuie să mănânci şi ceva carne, nu numai legume”.

Cei din industria alimentară cred că preţul la carnea de miel se va ajusta de la sine

Dragoş Frumosu, preşedinte SINDALIMENTA: ”Nu se vor înghesui să cumpere, vor scădea vânzările, se vor îndrepta către alte tipuri de carne mai ieftină la kilogram şi atunci mai mult ca sigur că în ultimele zile înainte de Paşte se va aşeza”.

Anul trecut, preţul unui kilogram de carne de miel, la carcasă, era în jur de 25 de lei. Anul acesta, specialiştii cred că vom asista la o creştere a preţului cu cel puţin zece procente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Mielul de Paşte, mai scump faţă de anul trecut. Cât vor plăti românii pentru un kilogram de carne de miel