Antena Meniu Search
x

Video Mielul de Paşte, mai scump cu 30% faţă de anul trecut: "Un kilogram va fi de 40-45 de lei"

Deşi oricum este mai scumpă înainte de Sărbători, carnea de miel ar putea să îşi dubleze preţul până la Paşte. O spun crescătorii din zona Sibiului care speră că aşa îşi vor acoperi costurile din ce în ce mai mari. Cu toate că salariile românilor nu cresc şi ele proporţional cu inflaţia, fermierii nu se tem că vor rămâne cu marfa nevândută. Mieii care nu vor fi cumpăraţi de Paşte merg la export.

de Andrei Naiţă

la 11.03.2022, 19:32

Vezi și

Nu toată lumea îşi va permite carne de miel pe masa de Paşte anul acesta. O spun crescătorii din zona Sibiului care cred că preţul acesteia ar putea chiar să se dubleze în perioada următoare. 

Mihai Şopa, crescator de ovine: Preţurile la miei sunt în prezent la 18,5 lei plus TVA. Nu ştim cât va ţine preţul. La Paşti un kilogram va fi de 40-45 de lei. 

Majorarea costurilor este principala vinovată pentru un meniu de Paşte mai scump cu până la 20-30 de procente faţă de anul trecut. Şi de două ori mai mare decât este acum. 

Mai scump cu 30% faţă de anul trecut

Pe acelaşi subiect

Florin Dragomir, preşedinte ECO MIORIŢA: Din cauza scumpirii motorinei şi benzinei şi preţul la carnea de miel în viu va creşte. S-au scumpit şi grâul, şi porumbul, şi furajele, toate s-au scumpit motorină, benzină, toate au mărit preţurile. Preţul la carnea de miel va fi 40 şi 45 de lei tăiat, carcasă, şi în jur de 20 de lei  la viaţă. Aşa preconizăm altfel nu o să putem să ne acoperim cheltuielile de peste iarnă. 

Peste 1000 de miei din această stână vor fi sacrificaţi în perioada Paştelui dacă vor exista clienţi. Iar dacă românii nu îi vor putea cumpăra, crescătorii nu sunt îngrijoraţi. Mieii româneşti au mare căutare şi la export. Mai ales în ţările arabe. 

Ciobani: Are în jur de 15-17 kilograme ăsta. Şi până de Paşte sigur trece de 20. 

- Sunt foarte frumoşi, sănătoşi...acum au început ei să mănânce bine. 

- Ăsta e un miel mai mic, deci ăsta are poate 2-3 zile.  

- Şi până la Paşte cât ajunge? 

- Ajunge la 20 de kilograme în viu, ceea ce înseamnă 12 kilograme carcasa.  

Nu doar carnea de miel s-a scumpit în ultima perioadă. Majorările de preţuri la energie, carburanţi şi furaje, telemeaua de oaie costă şi ea cu 30% mai mult.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Mielul de Paşte, mai scump cu 30% faţă de anul trecut: "Un kilogram va fi de 40-45 de lei"