Antena Meniu Search
x

Video Carnea de porc, puțină și mult mai scumpă din cauza pestei porcine. Prețurile pot crește și cu 30% în următoarea perioadă

Carnea de porc ar putea deveni un lux. Se va scumpi chiar și cu 30 de procente în perioada următoare, avertizează specialiştii. Asta pentru că ferme cu mii de animale din toată Europa sunt lovite de pesta porcină, iar cererea este mai mare decât oferta.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 06.06.2021, 21:27

Vezi și

Vestea nu a picat prea bine la stomac românilor, mari consumatori de carne de porc. ”O sa fie greu. Mai ales după aceasta pandemie. Nu o sa fie bine pentru familiile cu mulți copii”.

Pesta porcină lovește toată Europa

Criza cărnii de porc afectează toată Europa, nu doar România. Din cauza pestei porcine africane, China mai livrează propriei populaţii doar 35 de milioane de tone de carne, în loc de 50, cât ar fi necesar. Restul îl va importa din Europa, ceea ce înseamnă că, în supermarketurile de la noi, vom vedea mai puțină carne de porc. Şi mai scumpă.

Cormecianții din piețe se plâng deja de vânzări tot mai mici. ”In perioada asta merge foarte rău, să știti. Nu e exact ceea ce ne așteptăm noi. Vom încerca să comercializăm altceva. Dacă nu va merge, vă dați seama, nu poți să pierzi”.

Pe acelaşi subiect

Un român mănâncă 77 de kilograme de carne de porc pe an

Mădălina Chițac, reporter Observator: ”Un român consumă în medie în fiecare an 77 de kilograme de carne de porc. Adică aproximativ 6,5 kilograme în fiecare lună. Problema este că foarte multă carne provine din import, adica mai bine de 70%”.

Specialiştii spun că România ar trebui să îşi asigure singură 90% din carnea consumată. Cum crescătorii se plâng că nu sunt sprijiniţi de stat să ajungă la acest procent, singura variantă rămâne importul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Carnea de porc, puțină și mult mai scumpă din cauza pestei porcine. Prețurile pot crește și cu 30% în următoarea perioadă