Antena Meniu Search
x

Un cartier din Târgu Jiu a devenit focar de coronavirus, localnicii refuzând internarea

Un cartier din Târgu Jiu a devenit zonă roşie, după ce zece localnici au fost deja testaţi pozitiv cu noul virus şi, chiar dacă au simptome, refuză să se interneze în spital. Invocă decizia Curţii Constituţionale care le permite să stea acasă. Zeci de polițiști, jandarmi şi pompieri din Gorj, în frunte cu prefectul județului, proaspăt demisionar, au dus muncă de lămurire din poartă în poartă pentru ca regulile de igienă şi distanţare să fie respectate. 

de Redactia Observator

la 07.07.2020, 20:44

Vezi și
  • Cel puțin 10 persoane din cartierul respectiv s-au infectat cu noul coronavirus.
  • Autoritățile au împărțit măști de protecție.

"Distanța, masca. Cei care sunt bolnavi trebuie să ne anunțe. Au semne, temperatură, vă doare gâtul, anunțați la cabinetul medical. E în binele familiei și în binele tuturor. Trebuie să prevenim, ca să nu se răspândească acest virus. Păstrăm distanța și fără mască nu mai ieșiți. Nu beți apă unul după altul", au fost sfaturile strigate zeci de minute în șir pe străzile din Cartierul Obreja, din Târgu Jiu. 

Aici, zece persoane de etnie romă s-au infectat cu Sars Cov2, dar nu au vrut să plece de acasă. Şi nici nu sunt singurii în această situaţie. Poliţiştii, în frunte cu prefectul, au împărțit măști de protecție și i-au sfătuit pe oameni să anunțe medicul dacă se simt rău. 

Acțiunea va continua și în alte cartiere unde există riscul ca numărul de îmbolnăviri să crească în perioada următoare. 

Cristinel Rujan, prefectul județului Gorj: Am venit să convingem cetățenii din comunitățile rome să respecte toate măsurile de precauție și de prevenție pentru că sunt mai multe cazuri pozitive. Discutăm cu ei pentru a-i convinge că trebuie să păstreze distanța fizică, să nu genereze aglomerări în spații închise, să poarte mască.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj: Încercăm să depășim cu bine și această perioadă pentru că se anunță un număr de cazuri și trebuie izolate celelalte familii neinfectate. 

Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât în spitalul din Târgu Jiu nu mai este niciun loc destinat bolnavilor infectați cu Covid. Iar în Spitalul Covid din Târgu-Cărbunești sunt deja 62 de pacienți, cei mai mulți de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Aproape 300 de cazuri au fost confirmate până acum în judeţul Gorj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un cartier din Târgu Jiu a devenit focar de coronavirus, localnicii refuzând internarea