Antena Meniu Search
x

Cartoful românesc, afectat de ploi

Cultivi cu sămânânţă din import, eşti norocos. Vrei să fii patriot şi cultivi cu sămânţă romanească, ieşi în pagubă. Au simţit-o pe pielea lor zeci de agricultori din Damboviţa.

Vezi și

 Cultivi cu sămânânţă din import, eşti norocos. Vrei să fii patriot şi cultivi cu sămânţă romanească, ieşi în pagubă. Au simţit-o pe pielea lor zeci de agricultori din Damboviţa. Zeci de milioane de lei investite şi pierdute din cauza ploilor.

Asta e tot ce a rămas în urma ploilor. Cartofi mărunţi şi putreziţi. Zona cea mai afectată este patria cartofului. În localitatea Lunguleţu din Dâmboviţa, oamenii au rămas neputincioşi în faţa naturii. Au investit zeci de mii de lei în culturile de cartofi cu sămânţă românească.

Iar în pieţe cartofii se vând la acelaşi preţ cu merele. 2 - 3 lei kilogramul. Producţia slabă îi obligă pe comercianţi să mai aducă şi marfă din import. Aşa se face că tone de cartofi furajeri au ajuns pe tarabele românilor fără să ştie că au un conţinut ridicat de nitriţi şi nitraţi. Clienţii îi cumpără însă pentru că arată bine.

Producătorii cred că anul acesta doar jumătate din producţia de cartofi va ajunge pe tarabe. Şi calculează deja pierderile. Doar pentru plantarea unui hectar, investiţia se ridică la 5 mii de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cartoful românesc, afectat de ploi