Antena Meniu Search
x

Casa Oamenilor de Ştiinţă organizează nunţi

De la nunta Zamfirei, o poezie de George Coşbuc, la nunta oricui are bani să plătească salonul de la Casa Oamenilor de ştiinţă. O vilă de patrimoniu situată în buricul târgului

Vezi și

De la nunta Zamfirei, o poezie de George Coşbuc, la nunta oricui are bani să plătească salonul de la Casa Oamenilor de ştiinţă. O vilă de patrimoniu situată în buricul târgului

Cine are bani, face acolo nuntă mare. Academia română scoate un ban, nuntaşii sunt mulţumiţi că s-au întâlnit la masă cu ştiinţa. În formă pură, adică în meniu, sau la cramă.

Casa Oamenilor de Ştiinţă nu se ocupă de ştiinţă. Casa Oamenilor de Știinţă se ocupă de mâncare. Personalul Casei se laudă cu sortimente diverse de preparate culinare. La preţuri foarte bune. Dar într-o uşoară scumpire.

O nuntă sub auspiciile Academiei Române costă aproximativ 10.000 de euro. În această sumă, sunt puse la dispoziţie 150 de locuri, 3 variante de meniu şi băutura inclusă, nelimitată. Vorba aceea: vânzătorul îşi laudă marfa.

A fost reşedinţa industriaşului Basil Assan, în urmă cu 100 de ani. Clădirea din buricul Capitalei a fost donată apoi Academiei Romane, pentru a găzdui întâlnirile celor mai strălucite minţi.

La subsolul Casei Oamenilor de Ştiinţă s-a deschis şi o cramă. De fapt, un alt restaurant, în stil balcanic. De afară, e mai greu să intuieşti afacerea.

Reprezentanţii Academiei Române nu au putut astăzi să ne ofere o explicaţie. Afacerea a atras şi investitori: cei care au cumpărat drepturile litigioase ale moştenirii lui Assan. Procesul imobiliar a fost pierdut. Iar clădirea rămâne în patrimoniul statului român, cu o valoare estimată la peste 10 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Casa Oamenilor de Ştiinţă organizează nunţi