Antena Meniu Search
x

Cascada cu apă termală de la Toplița, unică în Europa de Est

În Harghita, natura a creat un spectacol unic: cascada cu apă termală de la Topliţa! Apa caldă îşi schimbă mereu culoarea datorită depunerilor de travertin, iar în fiecare anotimp, cascada îmbracă un alt veşmânt.

de Redactia Observator

la 08.01.2020, 17:19

Vezi și

În Harghita, natura a creat un spectacol unic: cascada cu apă termală de la Topliţa! Apa caldă îşi schimbă mereu culoarea datorită depunerilor de travertin, iar în fiecare anotimp, cascada îmbracă un alt veşmânt. Pe timp de iarnă, printre aburi şi muşchi, apar şi ţurţuri uriaşi care uneori ajung şi la câţiva metri. Cascada, declarată monument al naturii, este unica de acest fel din Europa de Est.

La poalele munţilor Gurghiu, natura ne surpinde cu un peisaj de basm oferit de cascada cu apă termală Topliţa. Acum, împodobită cu ţurţuri uriaşi care ni se dezvăluie printre aburi şi muşchi verzi. Chiar dacă are 26 de de grade Celsius, apa, care cade de la zece metri înălţime, a îngheţat pe stânci.

Cascada formată din depuneri de calcar şi travertin, face ca apa să reflecte culori diferite, aşa că spectacolul oferit de natură este uimitor.

Chiar şi cei care nu au planificat să meargă la cascadă, când trec prin zonă nu se pot abţine să nu oprească şi să imortalizeze peisajul.

Cascada, declarată monument al naturii, este unică în ţara noastră, iar în toată Europa mai există doar una similară, în Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cascada cu apă termală de la Toplița, unică în Europa de Est