Antena Meniu Search
x

Cascada de pe Valea Rea, comoara ascunsă a Hunedoarei

Există multe locuri spectaculoase în România care încă aşteptă să fie descoperite. Cei care merg în Hunedoara să viziteze cetatea Sarmizegetusa Regia sau parcul natural ar putea face un mic ocol, cât să ajungă la Cascada de pe Valea Rea. Este la doar o aruncătură de băţ de faimoasa capitală a Daciei şi merită văzută, după cum povestesc toţi cei care au ajuns acolo

de Redactia Observator

la 10.07.2020, 18:07

Vezi și
  • Cascada de pe Valea Rea, un colț de paradis
  • Locul nu este cunoscut bine nici de localnici

Ascunsă în Parcul Natural Gradiştea Muncelului-Cioclovina, cascada ar putea deveni un punct turistic important al zonei. Asta dacă turiştii ar auzi de ea.

Sunt o mulţime de locuri spectaculoase ce aparţin Parcului Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina. Unele sunt extrem de cunoscute de către vizitatori, însă altele, aşa cum este această cascadă de pe Valea Rea, nu sunt cunoscute nici măcar de către localnici.

Parcul Natural se întinde pe aproximativ 38 de mii de hectare. Şi cuprinde frumuseţi nebănuite.

Alin Alimpesc, director Parc Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina: Specific sunt cetăţile dacice, sunt cinci cetati dacice pe teritoriul parcului din cele șase din patrimoniul UNESCO. Sunt foarte multe zone cu carst, relieful carstic e specific. Peste 400 de peşteri sunt pe teritoriul parcului si bineînteles, zonă cu biodiversitate bogată, cu animale multe.

Cei care vin să se bucure de o plimbare prin pădure trebuie să mai ştie ceva: în zonă sunt cerbi, lupi şi chiar urşi. Aşa că oameni sunt sfătuiţi să ne se abată de la traseele turistice.

Alin Alimpesc, director Parc Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina: Este unul din judeţele cu cele mai multe arii protejate, avem trei arii protejate. Parcul Naţional Retezat, Grădiştea Muncelului-Cioclovina si geoparcul dinozaurilor Ţara Haţegului, deci avem zone multe de vizitat.

Şi încă o sugestie: împătimiţii traseelor turistice care ajung în Hunedoara nu trebuie să rateze o excursie pe Vîrful Godeanu, considerat muntele sacru al dacilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cascada de pe Valea Rea, comoara ascunsă a Hunedoarei